Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές

Εκλεισαν προχτές το βράδυ οι κάλπες για την ανάδειξη νέων οργάνων στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας. Οι φετινές εκλογές χαρακτηρίστηκαν για ακόμα μία φορά - με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ - από άσκηση αφόρητων πιέσεων σε εργαζόμενους (κυρίως στον «ΑΣΤΕΡΑ») για να μην ψηφίσουν ελεύθερα.

Η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) κατόρθωσε να αυξήσει τον αριθμό των ψηφοφόρων της, παρά τις δραματικές αλλαγές που συντελούνται στα ξενοδοχεία σε βάρος των εργαζομένων και την τρομοκρατία που ασκήθηκε στους εργαζόμενους, ενώ η παράταξη της ΠΑΣΚΕ δεν κατόρθωσε να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία όπως επιδίωκε, παρά τις μεθοδεύσεις της.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Σε σύνολο 1.023 ψηφισάντων και 1.003 έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΔΑΣ έλαβε 359 ψήφους αντί 346 που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές και έβγαλε 5 εκπροσώπους στο ΔΣ και από 3 εκπροσώπους στην Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού και στο ΕΚΑ. Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 441 ψήφους αντί 457 που είχε στις προηγούμενες εκλογές και έβγαλε 7 εκπροσώπους στο ΔΣ, 2 εκπροσώπους στην Ομοσπονδία και 3 εκπροσώπους στο ΕΚΑ. Η ΔΑΚΕ έλαβε 135 ψήφους αντί 107 που είχε στις προηγούμενες εκλογές και έβγαλε 2 εκπροσώπους στο ΔΣ, 1 εκπρόσωπο στην Ομοσπονδία και 2 στο ΕΚΑ. Τέλος, η παράταξη «Ανεξάρτητοι Συνεργαζόμενοι Ξενοδοχοϋπάλληλοι» έλαβε 68 ψήφους και έβγαλε 1 εκπρόσωπο στο ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ