Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τεταμένο το εσωκομματικό κλίμα

Νέες εστίες έντασης και προσπάθειες να κατευναστούν τα πνεύματα με το μοίρασμα πόστων από τον Αντ. Σαμαρά

Το φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλο συντηρεί την αναταραχή στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνοντας ότι το κλίμα παραμένει τεταμένο. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να δώσει σκληρή απάντηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της ΝΔ που σε ραδιοφωνική συνέντευξή του την περασμένη Τετάρτη είχε αποδοκιμάσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του πρώην πρωθυπουργού λέγοντας ότι «δε βοηθούν το πολιτικό σύστημα και τον τόπο, ούτε τη ΝΔ που τον αγκάλιασε και τον έκανε πρωθυπουργό».

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη, που ήρθε με ειρωνική δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του, Γ. Πευκιανάκη. «Θεωρώ υποχρέωση να ζητήσω συγγνώμη, για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη, διότι πράγματι διέπραξε το βαρύ ατόπημα να μιλήσει για τη βαθιά κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας, χωρίς προηγουμένως να πάρει την άδεια του κ. Κ. Μαρκόπουλου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση, στην οποία προστίθεται δηκτικά ότι «το "δεν δικαιούσαι διά να ομιλείς" στον κ. Μητσοτάκη το έχει πει πολύ πριν απ' αυτόν ο αείμνηστος Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας».

Ισορροπίες και... καρέκλες

Παρόλο που η Ρηγίλλης επιχειρεί να κλείσει το θέμα, ωστόσο οι εσωκομματικές αντιθέσεις είναι υπαρκτές. Από την πλευρά του, ο Αντ. Σαμαράς επιδιώκει να ενισχύσει την εντύπωση ότι κινείται στην κατεύθυνση εμπέδωσης της εσωκομματικής ενότητας. Γι' αυτό το σκοπό συμπεριέλαβε στους επικεφαλής των τομέων που ανακοίνωσε χτες στελέχη που είχαν υποστηρίξει την Ντ. Μπακογιάννη, επιχειρώντας ταυτόχρονα να απαντήσει στην κριτική που του είχε ασκηθεί από την άλλη πλευρά ότι στο νέο ηγετικό σχήμα είχε διορίσει μέχρι τώρα μόνο «δικούς του».

Χτες ανακοίνωσε ότι επικεφαλής του τομέα Περιβαλλοντικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ ανέθεσε τον τομέα του Τουρισμού στην Ολγα Κεφαλογιάννη, που επίσης είχε υποστηρίξει προεκλογικά την Ντ. Μπακογιάννη, όπως και ο Γ. Πλακιωτάκης που αναλαμβάνει τον τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι βουλευτές που αναλαμβάνουν τους άλλους τομείς είχαν υποστηρίξει είτε την υποψηφιότητα του Αντ. Σαμαρά είτε του Δ. Αβραμόπουλου. Ειδικότερα, τομεάρχης Παιδείας αναλαμβάνει η Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ενέργειας ο Μιχ. Γιαννάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γ. Κασαπίδης, Δημοσίων Εργων ο Μ. Χαλκίδης, Μεταφορών και Επικοινωνιών ο Στ. Καλαφάτης, Υγείας ο Μ. Σαλμάς, Δικαιοσύνης ο Τ. Νεράντζης, Πολιτισμού ο Αθ. Δαβάκης, Αθλητισμού ο Κ. Κουκοδήμος και Περιφερειακής Πολιτικής ο Δ. Σταμάτης (που προεκλογικά απειλούσε με «ανεξαρτητοποίηση»)...

Πιέζει για νέα αντιδραστικά μέτρα

Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης παραμένει στοχοπροσηλωμένη στην αντιπολιτευτική τακτική της, δηλαδή στην άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση να προχωρήσει πιο γρήγορα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, στην κατάρτιση και εφαρμογή ενός συνολικού Εθνικού Σχεδίου εξόδου της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση», αναφέρει σε χτεσινή δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Παναγιωτόπουλος, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «όσο δεν το κάνει και είτε αναλώνεται σε κάθε είδους άλλες ενέργειες, είτε υιοθετεί μεμονωμένα μέτρα, χάνει πολύτιμο χρόνο και πλήττει, ακόμη περισσότερο, την αξιοπιστία της χώρας μας απέναντι στις διεθνείς αγορές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ