Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γεράσιμος Κουτροκόης
Γεράσιμος Κουτροκόης
φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ, καθώς και στη μνήμη των γονιών μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΛΗΜΙΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση, 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Αλσούπολης - Καλογρέζας.

Στέλλα Λημιού - Κουτροκόη

***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΞΥΠΟΛΗΤΟΥ που εκτελέστηκε στις 6 Ιούνη 1943 από τα φασιστικά ιταλικά στρατεύματα κατοχής με τους 106 σε αντίποινα για την ανατίναξη του Κούρνοβου, και της αδελφής του ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΣ ΣΙΜΑΚΟΥ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Νεάπολης Παναγιώτης Τιμογιαννάκης, 500 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΤΑΣΟΥ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΕΚΚΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαρουσίου.

Κωνσταντίνα Λέκκα

***

Στη μνήμη της χιλιάκριβης αδερφής μου ΑΡΓΥΡΟΥΣ ΓΚΑΜΙΝΗ - ΒΕΛΙΟΥ, των γονιών μου ΕΙΡΗΝΗΣ και ΜΙΚΕ ΓΚΑΜΙΝΗ, των θείων μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΗΚΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ και του συντρόφου και φίλου ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ) προσφέρω 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ν. Ερυθραίας.

***

φωτό (3)

Συμπληρώνονται στις 25.12.2009 τρία χρόνια που έφυγε για πάντα από τη ζωή και πέρασε στην αιωνιότητα, η γυναίκα μου ΕΛΕΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ - ΒΕΤΣΟΥ που γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας το 1921. Δεν γνώρισε πατέρα, γιατί σκοτώuηκε στη Μ. Ασία το 1922, κατά τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο. Το 1943 ο αδερφός της ΘΩΜΑΣ, ΕΑΜίτης και μέλος του Κόμματος συλλαμβάνεται για τη δράση του και παραδίνεται στους Γερμανούς, προδομένος από Ελληνα συνεργάτη τους, μεταφέρεται μαζί με άλλους συμπατριώτες του στην Τρίπολη και εκτελείται στις 16.12.1943. Το γεγονός αυτό άφησε αγιάτρευτη πληγή σε όλη της τη ζωή.

Θωμάς Βέτσος
Θωμάς Βέτσος
Στη μνήμη της και στη μνήμη του πατέρα της και του αδερφού της προσφέρω 400 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κέντρου Βύρωνα. Αισθάνομαι περήφανος που είμαι μέλος του Κόμματος. Αιώνια η μνήμη τους.

Φώτης Νικ. Αρβανιτάκης

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΙΚΟΥ, η συντρόφισσά του Περιστέρα προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ελληνορώσων.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ και της μητέρας μου ΑΝΤΙΟΠΗΣ από το Μανταμάδο Λέσβου, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Κολιάτσου του ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση.

Παναγιώτης Στ. Ελευθεριάδης

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας συντρόφων ΤΣΑΓΚΑΡΗ ΙΩΑΝΝΗ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ (ΚΟΥΛΑΣ) ΜΩΡΑΪΤΟΥ, που πορεύτηκαν στο δρόμο του αγώνα μέχρι το τέλος, προσφέρουμε 150 ευρώ, μέσω της Αχτίδας Καλλιτεχνών του ΚΚΕ.

Η οικογένειά τους:

Μωραΐτου Ανθούλα

Αναστασόπουλος Στέφανος

Μαριάννα Τσαγκάρη

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟ Σεπολίων, 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του εξαδέλφου μου ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΓΟΥΣΗΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΥ από την Παλαιόβρυση Λακωνίας, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Λεωνίδας Φασούλας
Λεωνίδας Φασούλας
Αγγέλα Λαγουσήκου - Καρβουνιάρη

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μητέρας ΑΝΝΑΣ ΧΑΪΛΑΡΙΔΟΥ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν 12 χρόνια στις 21.12.1997, χτυπημένη από καρκίνο, προσφέρω για την ανέγερση του κτιρίου του αρχείου του Κόμματος, 50 ευρώ.

Βίκυ Χαϊλαρίδου - Παππά

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, προσφέρουμε κι εφέτος για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 100 ευρώ.

Η σύζυγός του Κατερίνα και τα παιδιά του: Νικόλαος και Αλεξάνδρα

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΔΗΜΗΤΡΗ (ΜΙΜΗ) ΤΣΙΚΡΙΚΑ από την Αιδηψό, δικηγόρου και αγωνιστή της ΕΠΟΝ στη χιτλεροφασιστική κατοχή, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Η αδελφή του Δέσποινα και η σύζυγός του Εφη

***

φωτό

Στη μνήμη του πατέρα μου ΛΕΩΝΙΔΑ ΦΑΣΟΥΛΑ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της παράνομης δουλειάς στα χρόνια της χούντας και συνδικαλιστή μετά τη νομιμοποίηση, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ «Ρ», 200 ευρώ.

Θέμης Φασούλας

***

Στη μνήμη των συντρόφων που βρεθήκαμε στις ίδιες ΚΟΒ στο Χαλάνδρι: ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΑΘΗ ΠΑΙΡΑΤΖΙΔΗ, ΜΙΜΗ ΛΟΓΑΡΑ, ΑΝΤΩΝΗ ΔΟΥΚΕΡΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΠΑΝΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΑΣΜΑΝΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΑΡΟ, ΤΑΚΗ ΥΦΑΜΤΗ, ΛΙΛΙΚΑ ΠΑΠΑΝΑΝΟΥ, ΝΙΚΟ ΚΡΑΝΟ και τον σύντροφο ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, από την ΚΟΒ Σελλιών Ρεθύμνης και που όλοι τους υπήρξαν Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού και παρέμειναν αταλάντευτοι Αγωνιστές του Κομμουνιστικού και Λαϊκού Κινήματος μέχρι την τελευταία τους πνοή, προσφέρω στην ΚΟΒ Σελλιών Ν. Ρεθύμνης 100 ευρώ.

Κώστας Στουραίτης
Κώστας Στουραίτης
Αντώνης Περράκης


Χρήστος Μωραΐτης
Χρήστος Μωραΐτης

Κώστας Βέτσος
Κώστας Βέτσος

Ελένη Αρβανιτάκη - Βέτσου
Ελένη Αρβανιτάκη - Βέτσου

Δημήτρης (Μίμης) Τσικρικάς
Δημήτρης (Μίμης) Τσικρικάς

Γιάννης Χρυσικός
Γιάννης Χρυσικός

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ