Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Συνάντηση ΚΚΕ - ΕΣΚΑ
Η σημερινή κατάσταση αντίθετη στο λαϊκό δικαίωμα της άθλησης

Για τη σύγκρουση δυο κόσμων έκανε λόγο ο υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ενωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ενωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ) αποτελούμενη από τους Γιάννη Αλεξόπουλο (γενικό γραμματέα), Αντώνη Κορωνίδη (αντιπρόεδρο) και Δημήτρη Πέτρου (σύμβουλο) είχε χτες ο επικεφαλής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ Θοδωρής Λιάπης. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΚΑ μίλησαν για τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα για να αθληθεί η νεολαία και αυτά εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη ελεύθερων χώρων, στους ρυθμούς ζωής που στερούν τον ελεύθερο χρόνο αλλά και στα οικονομικά ζητήματα που αφορούν τις περισσότερες οικογένειες.

Οσον αφορά την ίδια την Ενωση έκαναν λόγο για προβλήματα που δημιουργούνται από τις μειωμένες οικονομικές επιχορηγήσεις της πολιτείας. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας της ΕΣΚΑ Γιάννης Αλεξόπουλος ανέφερε το παράδειγμα του προγράμματος ανάπτυξης των κλιμακίων που συμμετείχαν αρκετά παιδιά το οποίο πλέον έχει καταργηθεί εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων. Παράλληλα έθεσαν και το ζήτημα της καλύτερης συνεργασίας με την ΤΑ την οποία μέχρις στιγμής χαρακτήρισαν στις περισσότερες περιπτώσεις ανύπαρκτη και σε άλλες ακόμα και ανταγωνιστική. Μια συνεργασία που όπως είπαν θα μπορούσε να αφορά μια σειρά ζητημάτων και ιδιαίτερα αυτό της ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας των αθλητών κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και στην καλύτερη αξιοποίηση των χώρων άθλησης που ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οπως διευκρίνισαν, αυτά τα γυμναστήρια δεν έχουν πολεοδομική άδεια και άλλα δεν πληρούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Μάλιστα αποκάλυψαν ότι εάν τεθεί ζήτημα ανακαίνισής τους, αυτόματα μπαίνει το εκβιαστικό δίλημμα κλεισίματός τους.

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Λιάππης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες πως με τη σημερινή κατάσταση μπορούν να αναπτυχθούν πλήρως οι ανάγκες ανάπτυξης υποδομής ενός αθλήματος. Οπως είπε, ο προσανατολισμός είναι αντίθετος με την ικανοποίηση του δικαιώματος για άθληση του λαού και της νεολαίας σε επίπεδο γειτονιάς ή σωματείου. «Σήμερα συγκρούονται δυο "«ρεαλισμοί". Αυτός που θέλει την επιβίωση μέσα σε αυτή την κατάσταση και οδηγεί σε όλα τα σημερινά προβλήματα του αθλητισμού (ακόμα και σε θανάτους αθλητών), και από την άλλη ο ρεαλισμός που έχει να κάνει με τις πραγματικές ανάγκες για άθληση. Για να έρθει ο δεύτερος, χρειάζεται η ανάπτυξη ενός κινήματος διεκδίκησης των λαϊκών δικαιωμάτων» δήλωσε ο Θοδωρής Λιάππης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ