Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τα αδιέξοδα της διαχείρισης

«Πέρα από την ανυπέρβλητη αδυναμία ελέγχου εκατοντάδων εκατομμυρίων στοιχείων, υπάρχει εξίσου ακαταμάχητη και η εφευρετικότητα των φοροφυγάδων (...) Είναι το "καπέλο" στην απόδειξη (...) Συνεργεία αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, γιατροί και άλλοι επαγγελματίες σού δήλωναν και δηλώνουν ακόμη καθαρά: "Χωρίς απόδειξη θέλω για τη δουλειά μου 50 ευρώ, αν θέλεις απόδειξη, 70 ευρώ"» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Το παλιό «διαίρει και βασίλευε»

«Oι όποιες αλλαγές γίνουν στο καθεστώς των συντάξεων θα αφορούν όσους βγουν στη σύνταξη σε 8 με 10 χρόνια μετά την ψήφιση του νέου νόμου που θα έχει γίνει έως τον Iούνιο του 2010, δηλαδή από το 2018 και μετά και παράλληλα με τις νέες ενοποιήσεις των Tαμείων. Aυτό αποκαλύπτει στην "H" ο υπουργός Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης A. Λοβέρδος (...)» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ο αντίπαλος

«Μα ποιες είναι, τέλος πάντων, αυτές οι "αγορές" που μας κυνηγούν αλύπητα; (...) Είναι κάτι που, ενώ οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί αποφεύγουν (σας αφήνω να υποθέσετε το γιατί) να το ονομάσουν επακριβώς, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Μαρξ το κατονομάζουν ξεδιάντροπα ως Κεφάλαιο! (...) Ψευδώνυμο του "Κεφαλαίου" είναι, λοιπόν, οι περίφημες "αγορές". Και, κατ' απαίτησιν του "Κεφαλαίου", η ελληνική κυβέρνηση μας επιβάλλει (...) Εισπράττουμε από τον ήδη πτωχευμένο Ελληνα εργαζόμενο, για να τα δώσουμε στις... "αγορές"! Να μην πέσει έξω το Κεφάλαιο! (...) Να στραβώσουμε εμείς, να ισιώσουν οι αγορές, να ευδοκιμήσει το Κεφάλαιο! Ελεος!..» (ο Νίκος Τσαγκρής στο ΕΘΝΟΣ).

Και ο his master voice

«Αύριο - ποιος ξέρει; - μπορεί το ΚΚΕ να κατέβει σε κοινή πορεία με τους αντιεξουσιαστές για την "άμεση απελευθέρωση" των συλληφθέντων για ληστείες τραπεζών (...) Ο "αστυνομικός της γειτονιάς" είναι για τον "Ριζοσπάστη" "χαφιέδικος μηχανισμός" που έχει πραγματικό στόχο "να χτυπηθεί η λαϊκή πάλη και ριζοσπαστικοποίηση" (...) Η ηγεσία του ΚΚΕ (...) στη διάχυτη παραβατικότητα που ταλαιπωρεί τους πολίτες προσθέτουν κι άλλη με καταλήψεις δημόσιων υπηρεσιών, πανεπιστημίων, ακόμη και στούντιο καναλιών» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ