Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Το αίμα δεν πήγε χαμένο... »

Καθώς η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος συνεχίζεται, εκτός από τις συγκινητικές προσφορές χιλιάδων συντρόφων και φίλων με μεγάλα αλλά και μικρότερα ποσά που δίνουν από το υστέρημά τους, είναι ακόμα πιο συγκινητική η προσφορά από δεκάδες και εκατοντάδες συντρόφους και φίλους και, βεβαίως, απλούς εργαζόμενους αρκετών κόκκινων μεροκάματων, για την οικονομική ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ, όπως τονίζεται, και για να δυναμώσουν οι ταξικοί αγώνες για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών δυνάμεων. Ενώ εκφράζεται η ικανοποίηση των αγωνιστών και φίλων για την απόφαση του Κόμματος για την ανέγερση Μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα, αντάξιου της μεγάλης θυσίας των τιμημένων νεκρών του ΔΣΕ. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω γράμμα συντρόφου - συναγωνιστή εκπαιδευτικού που έφθασε στον «Ρ» με την προσφορά του στο ΚΚΕ. Γράφει:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Στα πλαίσια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης καταθέτω στο Κόμμα τέσσερα μεροκάματα για την οικονομική του ενίσχυση.

Φίλοι σύντροφοι, θέλω να χαιρετίσω τη σπουδαία πρωτοβουλία που πήρε το Κόμμα για την ανέγερση του μνημείου των αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού στη Φλώρινα σε ιδιόκτητο χώρο.

Είμαστε περήφανοι για τους αγώνες των γονιών μας.

Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας διεξήγαγε περήφανη ταξική πάλη. Ο αγώνας τους και οι θυσίες τους στριφογυρίζουν στα μυαλά μας. Εχει ο καιρός γυρίσματα...

Το αίμα που έχυσαν στα πεδία των μαχών οι χιλιάδες κομμουνιστές και δημοκράτες δεν πήγε χαμένο. Σήμερα στην πατρίδα μας υπάρχει ένα Κομμουνιστικό Κόμμα που δεν παραδίδεται, δε συμβιβάζεται, δεν υποκύπτει στους καθημερινούς ταξικούς αγώνες.

Είμαστε περήφανοι για το Κόμμα μας.

Είμαστε υπερήφανοι για τα σύμβολά του, την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο.

Είμαστε περήφανοι για την Ιστορία του.

Ζήτω ο μαρξισμός-λενινισμός και ο προλεταριακός διεθνισμός

Ζήτω ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας

Ζήτω το τιμημένο ΚΚΕ

Σας ευχαριστώ που με κάνετε να νιώθω υπερήφανος για τη γενναία στάση του Κόμματός μας στην καθημερινή ταξική πάλη.

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Μπούσης, Εκπαιδευτικός

ΠΑΤΡΑ»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ