Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗMH ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
φωτό

Στη μνήμη της λατρευτής μας γιαγιάς ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΙΘΗΜΗΤΡΗ, που τόσο μας αγάπησε και την αγαπήσαμε, που μας ανάθρεψε και με την ίδια της τη ζωή μας δίδαξε αρχές, ήθος και αγάπη για τον άνθρωπο, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50 ευρώ.

Τα εγγόνια σου

Λευτέρης και Γιώργος

***

φωτό

Στις 19 Ιούνη 1949 εκτελέστηκε ο αγαπημένος αδελφός μας ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Η αδελφή του

Μένη Αγαθία

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και στον αγώνα ΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΙΑ, που «έφυγε» πριν 7 χρόνια, προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Η γυναίκα του

Μένη Αγαθία

***

φωτό

Πριν 21 χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Ως το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε για μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητα από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, με αφέντη το λαό της, για τη δημοκρατία και την ειρήνη.

Στην μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Η γυναίκα του

Μαρία Μυριανθοπούλου

***

φωτό

Στη μνήμη του ΗΡΑΚΛΗ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» πριν ένα χρόνο από κοντά μας, η μητέρα του Δέσποινα προσφέρει στη ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ 100 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, τα παιδιά του και η σύζυγός του προσφέρουν στο ΚΚΕ 15 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

***

φωτό

Στη μνήμη του σ. ΤΑΚΗ ΠΑΤΟΥΛΑ, η σύζυγός και τα παιδιά του προσφέρουν 250 ευρώ, μέσω της ΝΕ Αιτ/νίας του ΚΚΕ, και 250 ευρώ, μέσω του ΝΣ Αιτ/νίας της ΚΝΕ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτό

Ο σ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΤΑΞΙΩΤΗΣ γεννήθηκε στο Λιβάδι Ολύμπου στις 18/3/1916. Από τα νιάτα του εντάχθηκε στο προοδευτικό κίνημα. Μετά την επιστροφή του από το Αλβανικό μέτωπο, εντάχθηκε στο ΕΑΜ και αγωνίστηκε ενάντια στους κατακτητές. Το 1947 σαν μέλος του ΚΚΕ καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο Λάρισας και εξορίστηκε στη Γυάρο. Αποφυλακίστηκε το 1952. Από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΔΑ Λιβαδίου και ένα από τα βασικά στελέχη της. Ως το τέλος της ζωής του σαν κομμουνιστής αγωνίστηκε για τους σκοπούς και τα ιδανικά του Κόμματος. Πέθανε στη Θεσ/νίκη, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, στις 11/12/2009.

Η ΚΟ Λιβαδίου του ΚΚΕ, αντί για στεφάνι, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ και στην τοπική εφημερίδα «Λιβάδι», επίσης 50 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή ΟΜΗΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, για την ακλόνητη πίστη του στην ιδεολογία και τις αρχές του ΚΚΕ και την προσφορά του στο λαϊκό κίνημα, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Εμπόρων.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
Ενας φίλος του από του Ψυρρή

***

φωτό

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΛΟΘΑ και της συντρόφου του ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΛΟΘΑ, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ και 50 ευρώ για την ανέγερση του Μνημείου των πεσόντων μαχητών του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

Τα παιδιά τους

***

Εις μνήμην του αλησμόνητου συζύγου μου και πατέρα των παιδιών μας, προσφέρω το ποσό των 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Εξαρχείων.

Για την οικογένεια

Ε. Γ.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ Ι. ΝΤΟΥΡΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, στη ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Τα παιδιά του: Σοφία - Θανάσης

τα εγγόνια του: Αμαλία - Δημήτρης

***

Ο Νίκος Ελευθεριάδης, στη μνήμη του σύντροφου και φίλου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΟΥΚΑΤΟΥ, που έφυγε από τη ζωή τις τελευταίες μέρες, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Καρύστου - Μαρμαρίου.

***

φωτό

Πέρασαν 59 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο, το Μάη του 1949, του αδελφού μας ΓΙΩΡΓΗ ΜΠΕΡΤΣΙΑ (φωτ.) που θυσίασε τα 24 χρόνια του στον αγώνα. Στη μνήμη του και στη μνήμη του ανιψιού μας ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΡΤΣΙΑ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το '90, τον οποίο θα θυμόμαστε πάντα, και της μητέρας μας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑ που ταλαιπωρήθηκε, εξορίστηκε έχασε τα παιδιά της και πέθανε το 1990, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ ενίσχυση.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
Κώστας και Ιουλία Τσιόδρα

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΗΛΙΑ Σ. ΠΕΡΟΥΚΑΝΕΑ και ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΠΕΡΟΥΚΑΝΕΑ, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κέντρου Βύρωνα, 50 ευρώ.

Τα παιδιά τους Παναγιώτης και Βέρα Σταυράκη

και τα εγγόνια τους

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου και πατέρα ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ, συνεπούς κομμουνιστή και αγωνιστή, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Βύρωνα, της οποίας ήταν μέλος.

Μαρία - Βασίλης

***

φωτο

Την 1η Δεκέμβρη 2009 συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η λατρευτή και αξέχαστη συντρόφισσά μου ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΩΜΑΝΑ - ΚΑΡΛΑΥΤΗ. Τον Ιούνη 1949 εκτελέστηκε η μάνα μου ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΛΑΥΤΗ. Το Μάρτη του 1965 πέθανε ο πατέρας μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ, έπειτα από πολλές και σκληρές δοκιμασίες ( φυλακές - εξορίες).

Στη μνήμη τους και στη μνήμη των αγωνιστών του χωριού μου, Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Ν. Κόσμου. Τα ονόματα των χωριανών είναι: ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΓΑΝΟΥ - ΚΑΡΛΑΥΤΗ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΓΩΓΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΑΣ, ΠΑΓΩΝΑ ΚΑΝΤΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΙΖΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΡΙΖΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΖΟΣ, ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΖΗΣΙΜΟΣ (ΓΙΑΤΡΟΣ), ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΑΠΑΣ, ΒΑΪΟΣ ΣΙΜΟΣ, ΦΩΤΗΣ ΓΑΡΤΣΩΝΗΣ, ΟΜΗΡΟΣ ΓΑΡΤΣΩΝΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΑΡΤΣΩΝΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΤΣΩΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΑΡΤΣΩΝΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΡΤΙΓΓΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΕΡΤΙΓΓΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΪΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΑΡΑΣ), ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΓΑΝΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΧΡΟΝΗ, ΛΕΛΟΥΔΑ ΣΑΒΒΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΔΗΜΑ, ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΑΤΖΗΣ (ΚΑΠΕΤΑΝ ΟΡΘΡΥΣ), ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΑΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΔΡΑΜΑΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΥΒΑΣ. Επίσης, στις φυλακές και στις εξορίες πέθαναν οι: ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΣΙΜΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΑ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΖΕΡΒΑ, ΜΗΤΣΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΝΤΑΣ και ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΜΑΛΗΣ.

 ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Οικογένεια Δημητρίου Π. Καρλαύτη

***

φωτό 3

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (μπάρμπα Μήτσου), αγωνιστή της ΕΑ και του ΚΚΕ. Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΤΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ Λακωνίας, προέδρου του εμποροβιοτεχνικού συλλόγου Δάφνης και, αργότερα, επίτιμου προέδρου του τοπικού παραρτήματος ΠΕΑΕΑ. Και, στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, πολιτικού επιτρόπου του ΔΣΕ, η Βούλα Ρογκάκου - Αθανασοπούλου, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Σεπολίων.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγωνιστή συντρόφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, ποιητή, συγγραφέα από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ, συμπληρώνοντας 4 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ. Επίσης προσφέρω 50 ευρώ στη μνήμη όσων συντρόφων και συντροφισσών από τη χορωδία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έφυγαν από τη ζωή και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη». Αλλα 100 ευρώ προσφορά για το μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα. Ολα δόθηκαν μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

Γεωργία Χρήστου Χριστοδουλάκη

***

φωτό 2

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1920 στην Αθήνα. Φοιτητής της Νομικής στην κατοχή, μέλος της ΟΚΝΕ και στέλεχος του ΕΑΜ Παλαιών Σφαγείων. Μετά τη Βάρκιζα, έζησε 2 χρόνια στην παρανομία. Πέρασε στην Πελοπόννησο σε τμήματα του ΔΣΕ. Πολέμησε με το βαθμό του λοχαγού και σκοτώθηκε σε ενέδρα, στις 8 Μάρτη 1949.

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ, αδελφός του Πάνου, γεννήθηκε το 1926. Στέλεχος της ΕΠΟΝ Παλαιών Σφαγείων. Επειτα από προδοσία από συνεργάτη των Γερμανών τον έπιασαν και τον εκτέλεσαν το Φλεβάρη 1944, μαζί με άλλους 15 πατριώτες.

Πριν από 2 χρόνια μας «έφυγε» για πάντα ο αδελφός του Πάνου και του Ηλία Κασαπίδη, από την ηρωική γειτονιά των Παλαιών Σφαγείων, ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ.

Στη μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πετραλώνων, για την οικονομική εξόρμηση.

Η αδελφή τους

Κατερίνα Κασαπίδου

***

φωτό

Στη μνήμη της αξέχαστης συντρόφισσάς μου ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΕΡΡΕΑ - ΑΛΕΒΙΖΟΥ, μητέρας και γιαγιάς, που «έφυγε» το Γενάρη του 2007, με την ευκαιρία της γιορτής της και στη μνήμη του πρωτοεξαδέλφου της καλλιτέχνη Α. ΤΑΣΣΟΥ και της συζύγου του ΛΟΥΚΙΑΣ. Καθώς και όλων των αγωνιστών αδελφών της και των αγωνιστών της συνοικίας του, των Παλαιών Σφαγείων, προσφέρω από το υστέρημά μου, 60 ευρώ, μέσω ΚΟ Πετραλώνων, για την οικονομική εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ.

Ο μπάρμπα Θάνος, 86χρονος αντιστασιακός - ανάπηρος πολέμου

***

φωτό

Τιμώντας την άσβεστη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΜΗΤΣΟΥ ΚΩΤΟΥΖΑ, στελέχους του ηρωικού ΚΚΕ και αξιωματικού του ΔΣΕ, που «έφυγε» στα 52 του χρόνια και θάφτηκε στη φιλόξενη γη της ΛΔ Ουγγαρίας. Στη Βουδαπέστη υπάρχει το μνήμα του και στη μαρμάρινη πλάκα γράφω: «Οσο ζω δεν σε ξεχνώ», αυτό ισχύει και θα ισχύει όσο θα υπάρχω στη ζωή. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες του ΔΣΕ ως αξ/κός και από τις πιο μεγάλες και επιτυχημένες ήταν της Καρδίτσας και του Καρπενησιού. Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Πασα Κιόσκι.

ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΘΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΘΙΑΣ
Φρόσω Κωτούζα, Βέροια

ΥΓ: Για τους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ που έπεσαν ηρωικά στη μεγάλη και άνιση μάχη της Φλώρινας προσφέρω 300 ευρώ, μέσω της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Βέροιας.


ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χρήστος Χριστοδουλάκης
Χρήστος Χριστοδουλάκης

ΠΕΡΟΥΚΑΝΕΑ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΠΕΡΟΥΚΑΝΕΑ ΣΤΑΜΑΤΑ

ΠΕΡΟΥΚΑΝΕΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΕΡΟΥΚΑΝΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

 ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ

 ΠΕΡΡΕΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΠΕΡΡΕΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΚΟΤΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΤΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ηρακλής Ραπτόπουλος
Ηρακλής Ραπτόπουλος

ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΤΟΥΖΑΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΤΟΥΖΑΣ

ΜΠΙΘΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΠΙΘΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΤΑΞΙΩΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΤΑΞΙΩΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΟΘΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΟΘΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ