Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΡΟΔΟΥ: Στο βιολογικό καθαρισμό της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ροδίων, οι εργαζόμενοι δούλευαν από τη σύσταση της λειτουργίας του (έτος 2000), με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου με το ίδιο αντικείμενο στον ίδιο εργοδότη. Με την απόλυσή τους, ο βιολογικός λειτουργεί με 4 μόνιμους εργαζόμενους όλο το 24ωρο, οι οποίοι έχουν ήδη εξαντληθεί σωματικά, αφού για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού τούς αναγκάζουν να εργάζονται καθημερινά υπερωριακά 4 ώρες εδώ και 8 μήνες. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Βέρα Νικολαΐδου και Γιάννης Γκιόκας ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να πράξει, ώστε οι εργαζόμενοι στο βιολογικό της ΔΕΥΑΡ να ενταχθούν με μόνιμη και σταθερή δουλειά στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της και τι προτίθεται να πράξει, ώστε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις τους για να λειτουργήσει ο βιολογικός χωρίς τις επικίνδυνες συνέπειες αυτή τη στιγμή στην Υγεία των εργαζομένων της Υπηρεσίας και στο Περιβάλλον.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΚΥΜΗΣ: Σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην πόλη της Κύμης. Η ΜΤΝ, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί από 1/8/2008, στην ουσία σήμερα υπολειτουργεί. Ξεκίνησε να λειτουργεί με τρεις νοσηλευτές, ο ένας με σύμβαση ορισμένου χρόνου που έληξε και δεν ανανεώθηκε. Γεγονός είναι ότι όχι μόνο δεν αξιοποιούνται οι δυνατότητες της ΜΤΝ για αιμοκάθαρση 30 ασθενών και αύξηση αυτού του αριθμού, λόγω των διευρυμένων αναγκών, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει, αφού από τους 10 ασθενείς της πρώτης περιόδου, σήμερα φιλοξενούνται στη μονάδα μόνο 6 ασθενείς, εξαιτίας των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με το Σύλλογο Νεφροπαθών Εύβοιας για να μπορεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού να λειτουργεί καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής είναι απαραίτητη η πρόσληψη τεσσάρων (4) ακόμα νοσηλευτών. Οι βουλευτές Γιώργος Μαρίνος και Νίκος Παπακωνσταντίνου ρωτούν την αρμόδιο υπουργό σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να στελεχωθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Κύμης με το απαραίτητο μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Με την υπ' αριθμ. Τ/6048/10/06/2003 Απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, που υπέγραψε ο τότε Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Γεωργακόπουλος, είχε εγκριθεί η χωροθέτηση Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών (μαρίνα), δυναμικότητας 80 θέσεων ελλιμενισμού στη θέση Σπηλιά του Παλιού Λιμανιού της Κέρκυρας. Η Απόφαση αυτή αποσιωπά την ιστορικότητα του χώρου αποκρύπτοντας σκόπιμα ότι οι παρεμβάσεις θα γίνονταν εντός του κηρυγμένου διατηρητέου ιστορικού μνημείου του Παλιού Λιμανιού. Στο ίδιο μήκος κύματος, μετά τρία χρόνια, και η με αριθ. πρωτ. 1148/27/2006 απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων του ΓΓ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που δίνει το πράσινο φως για τη δημοπράτηση των έργων. Επειδή, πέρα από τα προαναφερόμενα, έχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι μετά από καταγγελίες ιδιωτικών φορέων η UNESCO θα επανεξετάσει λίαν προσεχώς το θέμα, με ενδεχόμενο, μάλιστα, την απένταξη της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, γεγονός που θα είχε σαν αποτέλεσμα το διεθνή διασυρμό του νησιού, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Νίκος Μωραΐτης ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποια κατεπείγοντα μέτρα προτίθενται να πάρουν για να σταματήσει το ανουσιούργημα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στο χώρο του παλιού λιμανιού της Κέρκυρας του χαρακτηρισμένου, μάλιστα, ως διατηρητέου ιστορικού μνημείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ