Τετάρτη 6 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενδιαφέρουσα συνύπαρξη

H Mαργαρίτα Zορμπαλά, η τραγουδίστρια με τη μαγευτική φωνή, ετοιμάζει, ειδικά για το Half Note (8-14/1), μια μουσική αναδρομή και διαδρομή μέσα από τις χώρες, τις γλώσσες και τις κουλτούρες που βίωσε. Μόσχα, Λισαβόνα, Αθήνα. Και ταυτόχρονα μια ξεχωριστή συνάντηση επί σκηνής με τον εξαίρετο τραγουδιστή των fados Helder Moutinho.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια, που έχει ξεχωρίσει με την πορεία της στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και τις συνεργασίες της με Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Ρίτσο, Μάνο Χατζιδάκι, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Andreas Vollenweider, Λάκη Παπαδόπουλο, καθώς και με την ιδιαίτερη ερμηνεία της στο κλασικό «ελαφρό» τραγούδι (Κ. Γιαννίδης, Αττίκ κ.ά.), βρίσκεται σε μια διαρκή δημιουργική συνάφεια με τις world μουσικές. Στο άλμπουμ «Στην άκρη ενός φιλιού», έχουμε ήδη αποκρυσταλλωμένη μια ενδιαφέρουσα world όψη της.

Ο Moutinho είναι από τους ξεχωριστούς τραγουδιστές του Fadoς στην Πορτογαλία. Με ισχυρή ερμηνευτική δύναμη και ζέση και συναισθηματικό βάθος στη φωνή του, ο Helder Moutinho βρίσκεται σε διαρκή καλλιτεχνική εξέλιξη - και ζήτηση. Αλλωστε είχε την ευκαιρία να μας δείξει τη μεγάλη του στόφα στις εμφανίσεις του πριν κάποια χρόνια με την Celeste Rodriguez.

Ricardo Parreira: πορτουγκέζικη κιθάρα. Pedro Pinhal: κλασική κιθάρα. Κώστας Ράπτης: μπαγιάν. Μιχάλης Πορφύρης: βιολοντσέλο. Θοδωρής Οικονόμου: πιάνο. Επιμέλεια, ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας: Θοδωρής Οικονόμου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παύλος Αγιαννίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ