Τετάρτη 6 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
METΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό!

Ανακοίνωση του ΜΑΣ σχετικά με το προσχέδιο νόμου για τη Διά Βίου Μάθηση

Σχετικά με το προσχέδιο νόμου και τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) επισημαίνει:

«Δε χρειάζονταν οι ανακοινώσεις της υπουργού για να επιβεβαιωθεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε δεν περιμέναμε ποτέ και κάτι διαφορετικό. Στην ουσία επιβεβαιώθηκαν τα εξής:

1. Από μέρα σε μέρα θα ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία 36/05, που ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι φραστικοί ελιγμοί του υπουργείου (ότι δεν πρόκειται για κολέγια, αλλά για κέντρα ελευθέρων σπουδών) δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανένα.

2. Προωθείται η "σούπα" της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ουσιαστικά ο νέος θα κυνηγάει δεξιότητες και προσόντα που θα αντιστοιχούνται με πιστωτικές μονάδες, μεταπηδώντας από ίδρυμα σε ίδρυμα (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΚΕΣ). Αυτό στην πράξη βάζει ταφόπλακα στα ήδη υποβαθμισμένα πτυχία, καθώς δεν θα έχουν καμία αξία, καμία σύνδεση με επαγγελματικά δικαιώματα.

3. Με τη διά βίου μάθηση εννοούν ξεκάθαρα τη διά βίου εργασιακή περιπλάνηση όπου ο νέος εργαζόμενος θα είναι αναγκασμένος με βάση τη λογική της ανταγωνιστικότητας να επανακαταρτίζεται και συνεχώς να αλλάζει δουλειές χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Οι ανάγκες μας για μόρφωση, για δουλειά με δικαιώματα, δε χωράνε στις αντιλαϊκές πολιτικές των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ. Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να μην εφησυχάσουν και μέσα από την ενίσχυση των επιτροπών αγώνα των σχολών τους να οργανώσουν την πάλη τους διεκδικώντας τις ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ