Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι

Παρέμβαση με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής για παράταση συμβάσεων 730 εργαζομένων στο δήμο και τη σύναψη νέων συμβάσεων έργου

Με την πρόσληψη νέων συμβασιούχων, χωρίς ουσιαστικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εγκαινιάζει το νέο έτος ο Δήμος Αθηναίων, εφαρμόζοντας το νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που διαιωνίζει την εργασιακή ομηρία. Ετσι, χτες στο δημοτικό συμβούλιο, με τη σύμπραξη των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε η παράταση των συμβάσεων περίπου 730 εργαζομένων στην καθαριότητα μέχρι τα τέλη του Απρίλη 2010 και η σύναψη νέων συμβάσεων έργου σε μια σειρά από τομείς του δήμου.

Τις σοβαρές ευθύνες των διοικήσεων του δήμου, αλλά και των κυβερνήσεων του δικομματισμού, που διαχρονικά συντηρούν την εργασιακή ανασφάλεια και τώρα καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν την κρίση, με μια σειρά από μέτρα που αναμένονται, όπως το Ασφαλιστικό, ανέδειξε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Στέλιος Λάμπρου. Ο ίδιος στην τοποθέτησή του εξήγησε ότι οι συμβάσεις που υπογράφουν οι εργαζόμενοι συνεπάγονται και παραίτηση από τα βασικά εργασιακά τους δικαιώματα. Ο Στ. Λάμπρου ζήτησε να μη γίνει καμία απόλυση στο υπάρχον προσωπικό και κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, ως πολιτική θέση απέναντι στην κυβέρνηση.

Η διοίκηση του δήμου επικαλέστηκε τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση για να εξηγήσει τις νέες συμβάσεις έργου, χωρίς βέβαια να εξηγήσει γιατί τόσα χρόνια στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με το σταγονόμετρο. Με τη διοίκηση του δήμου συντάχθηκε και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας παράλληλα να γίνουν προκηρύξεις μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν... Τα μέλη της «Ανοιχτής Πόλης» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) απείχαν.

Σύμφωνα πάντως με τη χτεσινή απόφαση του σώματος, παρατείνονται για περίπου δύο μήνες οι συμβάσεις 730 εργαζομένων στην καθαριότητα. Το σύνολο των εργαζομένων στο Τμήμα Οδοκαθαρισμού και Περισυλλογής απορριμμάτων είναι 1.442, εκ των οποίων 626 μόνιμοι και 86 αορίστου χρόνου. Στο μεταξύ, εγκρίθηκε εκ νέου η πρόσληψη άλλων 930 εργαζομένων με σύμβαση έργου στη Διεύθυνση Καθαριότητας για εργασίες που αποτελούν πάγια ανάγκη, όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός ανθυγιεινών εστιών ή η απόφραξη, καθαρισμός και συντήρηση των σημείων εισόδου των ομβρίων υδάτων. Την ίδια ώρα, εγκρίθηκε και η πρόσληψη 80 εργατών και 20 οδηγών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας πέντε μηνών, πάλι για ανάγκες της καθαριότητας.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προσλήψεις θα υπάρξουν: 42 στη Διεύθυνση Προληπτικής Ιατρικής και Υγείας. 143 εποχικοί στις παιδικές εξοχές. 150 στη Διεύθυνση Κηποτεχνίας - Πρασίνου. 80 άτομα για την υλοποίηση του συστήματος CRM που αφορά στην ηλεκτρονική καταγραφή αιτημάτων των δημοτών. 95 άτομα για την υλοποίηση σχεδίου δράσης που αφορά την κλιματική αλλαγή. 55 άτομα για τη Διεύθυνση Αλλοδαπών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ