Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Νέα κινητοποίηση αλληλεγγύης αύριο

Απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς

Ο ενωμένος αγώνας Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία ανησυχεί τους μεγαλοπλοιοκτήτες (φωτ. από τη διαδήλωση που έγινε στη Μηχανιώνα την Κυριακή)
Ο ενωμένος αγώνας Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία ανησυχεί τους μεγαλοπλοιοκτήτες (φωτ. από τη διαδήλωση που έγινε στη Μηχανιώνα την Κυριακή)
Με καθολική συμμετοχή συνεχίζουν την πολυήμερη απεργία τους οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες της Νέας Μηχανιώνας, έχοντας στο πλευρό τους, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Θεσσαλονίκης. Παραμένουν ανυποχώρητοι στις πιέσεις, στις απειλές, στις δικαστικές αγωγές και στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που κινητοποιούν οι μεγαλοπλοιοκτήτες προκειμένου να σπάσουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια και με μισθούς που να ανταποκρίνονται στη σκληρή δουλειά που κάνουν και στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους.

Συνεχίζοντας την αντεργατική επίθεση, χτες κάποιοι πλοιοκτήτες σάλπαραν τις μηχανότρατες με απεργοσπάστες, αφού «πέταξαν» έξω από τα καΐκια τους μετακλητούς Αιγύπτιους αλιεργάτες που διαμένουν εκεί, όπως προβλέπει η σχετική σύμβαση. Την ίδια ώρα η ηγεσία του Συνδέσμου των πλοιοκτητών κατέθεσε νέα αγωγή, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των αλιεργατών. Η αγωγή θα συζητηθεί σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλοντας τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις οι αλλιεργάτες προχωρούν μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια.

Την ίδια στιγμή, απαντώντας στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και όλων όσων τη στηρίζουν αλλά και ενισχύοντας την προσπάθεια ο αγώνας των αλλιεργατών μεταναστών να γίνει υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται αύριο νέα κινητοποίηση αλληλεγγύης, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Αιγύπτιων Αλιεργατών.

Οι αλιεργάτες που μέχρι πριν εξασφάλιζαν μηνιαίες αποδοχές περίπου 1.200 ευρώ, από τον Οκτώβρη δέχθηκαν την πιο άγρια επίθεση των εργοδοτών στο εισόδημά τους, με αποτέλεσμα να πληρώνονται από 300 μέχρι 500 ευρώ το μήνα, στην καλύτερη περίπτωση. Οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες με οργανωτή της πάλης τους το ΠΑΜΕ αντιστέκονται στα σχέδια των μεγαλοεργοδοτών που θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της «κρίσης» στους εργάτες. Μέσα από το δύσκολο αλλά ενωμένο αγώνα τους διεκδικούν να έχουν δικούς τους εκπροσώπους σε κάθε καΐκι στον υπολογισμό του μερτικού με βάση το οποίο αμείβονται. Επίσης, διεκδικούν να τους καταβληθούν 300 ευρώ Δώρο Χριστουγέννων, να λαμβάνουν ποσοστό από την επιστροφή του ΦΠΑ και να επιστρέψουν στην ασφάλιση του ΙΚΑ από όπου τους έβγαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (μετά από απαίτηση των μεγαλοπλοιοκτητών) στις τελευταίες μέρες της προηγούμενης διακυβέρνησής της το 2004, για να τους εντάξει στον ΟΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ