Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΒΡΑΧΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα

Tις βαρύτατες και διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τις κατολισθήσεις στα Τέμπη που έκοψαν την Ελλάδα στη μέση με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, ανέδειξε χθες στη Βουλή με σχετική Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος.

Απαντώντας ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας έριξε όλη την ευθύνη στην ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο. Και πρόσθεσε ότι «ο παραχωρησιούχος» θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να καταθέσει την πρότασή του προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες και εκτίμησε ότι από την ώρα που θα αρχίσουν οι εργασίες υπολογίζεται ένας μήνας για το ξεκαθάρισμα του δρόμου και περίπου δύο μήνες μετά «για τις ακυρώσεις και την τοποθέτηση των προστατευτικών πλεγμάτων ώστε να αποδοθεί και πάλι ο δρόμος στην κυκλοφορία».

Στην παρέμβασή του ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση μετατοπίζει αποκλειστικά και μόνο τις ευθύνες στην κοινοπραξία στην οποία παραχωρήθηκε το έργο και υπενθύμισε ότι τέτοιες κοινοπραξίες δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, γιατί έτσι ελπίζουν ότι θα κερδίσουν περισσότερα. Μάλιστα, είπε, οι ιδιώτες μετά την κατολίσθηση άρχισαν να ζητούν από τους οδηγούς να πληρώνουν διόδια και εντός της περιοχής που παρακάμπτουν τα αυτοκίνητα στους νομούς Λάρισας και Πιερίας.

Δεν είναι δυνατόν, συνέχισε, να πούμε ότι η ζημιά έγινε μόνο από τις εκρήξεις, αφού είναι υπόθεση δεκαετιών και ευθύνονται όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο ΛΑ.Ο.Σ. που έχει συμφωνήσει με τη σύμβαση παραχώρησης. Ο βουλευτής είπε ότι η ιδιωτική εταιρεία θα επιχειρήσει να φορτώσει στο κράτος (σ.σ. δηλαδή στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα) το κόστος της αποκατάστασης. Η εταιρεία, τόνισε ο Αντ. Σκυλλάκος, έχει δηλώσει ότι μετά τα έργα η επικινδυνότητα στην περιοχή θα μειωθεί κατά 60%, πράγμα που σημαίνει ότι κατά 40% ο δρόμος θα είναι επικίνδυνος.

Σχετικά με τις παρακαμπτήριες οδούς, ο βουλευτής είπε να παρακαλάμε να μη χιονίσει ή να μη γίνει κάποια κατολίσθηση, γιατί τότε θα υπάρξει πλήρης αποκλεισμός. Ακόμα, ζήτησε εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών να ληφθεί μέριμνα για δεκάδες μικρούς επιχειρηματίες αυτοαπασχολούμενους και για εργαζόμενους που κινδυνεύουν να απολυθούν εξαιτίας του «κομμένου» δρόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ