Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων

Να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση στις 23 Γενάρη και στην απεργία στις 10 Φλεβάρη καλεί τους εκπαιδευτικούς η Επιτροπή Αγώνα

Καμιά εμπιστοσύνη. Πλήρη δυσπιστία στην κυβέρνηση. Καμιά επανάπαυση, καμιά αυταπάτη ότι «κάποιοι θα τη βολέψουν». Υπάρχει προοπτική, υπάρχει διέξοδος. Είναι η αγωνιστική στάση, η δράση στο σωματείο και στην Επιτροπή Αγώνα. Είναι η συστράτευση με τις ταξικές δυνάμεις, με το ΠΑΜΕ. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Δεν εμπιστευόμαστε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Απειθαρχούμε! Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Είναι το μήνυμα που στέλνουν οι εκπαιδευτικοί με ελαστικές σχέσεις εργασίας οι οποίοι προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις. Η Επιτροπή Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών Αθήνας απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα γίνει το Σάββατο 23 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια και στην απεργία στις 10 Φλεβάρη, στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα.

«Ερχεται θύελλα, έρχεται τυφώνας! Με το πρόγραμμα Σταθερότητας προβλέπεται ότι θα προσληφθούν 7.000 - 8.000 λιγότεροι αναπληρωτές. Ακόμα και αυτοί οι λιγοστοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών βρίσκονται στον αέρα!», επισημαίνει η Επιτροπή. Σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης», υπογραμμίζει ότι συμπληρώνεται το παζλ του αποκεντρωμένου σχολείου, της πρόσληψης κατά τόπο και σχολείο, της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού από τις επιχειρήσεις.

«Τους ξέρουμε καλά! Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία των ελλειμμάτων. Μέσα στην κρίση, οι επιχειρήσεις είχαν τρελά κέρδη. Σάλιο δεν έμεινε στις τσέπες των εργαζομένων, πλούτος συσσωρεύεται για τους καπιταλιστές!», σημειώνει η Επιτροπή και ξεκαθαρίζει ότι δεν κάνει βήμα πίσω από τα αιτήματά της:

  • Δε θέλουμε ούτε ΑΣΕΠ - ούτε πίνακες! Ούτε ΑΣΕΠ με προϋπηρεσία - ούτε μοριοδότηση!
  • Ούτε «ρύθμιση» - ούτε «μεταβατική περίοδο απορρόφησης».
  • Απορρίπτουμε τα περί μονιμοποίησης μόνο όσων καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Πάγια και διαρκή ανάγκη είναι η ανάγκη κάθε εργαζόμενου για σταθερή μόνιμη εργασία. Ούτε ένας άνεργος, ούτε ένας ανασφάλιστος!

Και διεκδικεί, μεταξύ άλλων: Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι - αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 1900 ευρώ πρώτος μισθός σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας - αδιοριστίας. Να μην περάσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο και στην εκπαίδευση. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία Παιδεία για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ