Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΔΑΠ
Επιχείρηση τρομοκράτησης και φακελώματος απεργών

Η νομιμότητα του κεφαλαίου δεν υποτάσσει το ταξικό κίνημα, απαντά το ΠΑΜΕ

Στο κενό πέφτουν οι προσπάθειες της εργοδοσίας να τρομοκρατήσουν τους απεργούς που στις 17 Δεκέμβρη ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, υπερασπιζόμενοι τα ταξικά τους συμφέροντα. Στην επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, η οποία εξαπολύθηκε πριν και μετά την απεργία σε εκατοντάδες χώρους και επιχειρήσεις και ενώ η ΓΣΕΕ, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο ντύθηκε τη στολή του απεργοσπάστη, έρχεται να πάρει τη θέση της και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ.

Ετσι, πέντε ημέρες μετά την απεργία, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΥΔΑΠ, με έγγραφό της προς τη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών και αφού στις 17 Δεκέμβρη διαπίστωσε ότι 15 εργαζόμενοι «είχαν καταχωρηθεί ως απεργοί», ζητά να μάθει αν «νομιμοποιούνται απέναντι στην ΕΥΔΑΠ να δηλώσουν απεργοί» και ταυτόχρονα δίνει ραπόρτο με τα ονόματα των απεργών!

Λίγες ημέρες αργότερα η νομική υπηρεσία με βάση το αστικό νομικό οπλοστάσιο, αποφαίνεται ότι «στην εξεταζόμενη περίπτωση και με δεδομένο ότι το ΠΑΜΕ δεν αποτελεί συνδικαλιστική, αλλά πολιτική οργάνωση...» κρίνει μη νόμιμη τη συμμετοχή στην απεργία. Παράλληλα με τηλεφωνική επικοινωνία σε κάθε έναν απεργό, με το «καρότο» και το «μαστίγιο», προσπαθεί να τους νουθετήσει και να τους προειδοποιήσει για την επαγγελματική τους εξέλιξη!

Ο χοντροκομμένος ισχυρισμός της ΕΥΔΑΠ περί «πολιτικής οργάνωσης» δεν είναι μόνο αστείος, αναπαράγει ταυτόχρονα το σλόγκαν πολιτικών φορέων, αλλά και εκπροσώπων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για πολιτική υποκίνηση στην απεργία. Μόνο που τα δικολαβίστικα τερτίπια, οι απειλές και οι νουθεσίες κανένα δεν τρομάζουν. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, όπως και χιλιάδες συνάδελφοί τους σε όλη την Ελλάδα, στις 17 Δεκέμβρη απήργησαν γνωρίζοντας πολύ καλά και το κόστος και την ευθύνη. Αυτή η ευθύνη, το καθήκον δηλαδή να υπερασπιστούν τα εργατικά δικαιώματα μπήκε ψηλότερα απ' οτιδήποτε άλλο. Και αυτό είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη, μια σημαντική κατάκτηση του αγώνα που έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις και τα συνδικάτα τους.

Το ταξικό κίνημα δεν υποτάσσεται

Στην επιχείρηση τρομοκράτησης και φακελώματος των εργαζομένων, που έγινε με ευθύνη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ, που σε σχόλιό του υπογραμμίζει: «Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δίνει εντολή στις υπηρεσίες να καταδώσουν, να φακελώσουν, να τρομοκρατήσουν όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη και αμφισβήτησαν τη νομιμότητα, τους θεσμούς τους. Αυτό συνέβη και στην ΕΥΔΑΠ. Το ΠΑΜΕ δηλώνει ότι αυταπατάται η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της αν νομίζουν ότι με την επίκληση της νομιμότητας θα καθυποτάξουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Το ΠΑΜΕ θα δώσει απάντηση σε όλους αυτούς. Καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ να μη φοβηθούν, να μη σκύψουν το κεφάλι και μαζί με όλη την εργατική τάξη να δώσουν ακόμα πιο μαζική, αποφασιστική, μαχητική απάντηση στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 10 π.μ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ