Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΔΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΤΡΩΝ
Νέο μπαράζ αυξήσεων

Συνεχίζεται το μπαράζ των αυξήσεων στα χαράτσια των διοδίων, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και του εθνικού οδικού δικτύου που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σε ισχύ, τέθηκαν από χτες τα μεσάνυχτα οι νέες αυξημένες τιμές από 2% έως 5,3%, των διοδίων στην Αθηνών - Πατρών, παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της γίνονται έργα και η κίνηση διεξάγεται μετ' εμποδίων και με «βήματα χελώνας».

Οι τιμές στους σταθμούς των διοδίων Ελευσίνας και Ζευγολατιού στο ρεύμα προς Πάτρα, Ρίου και Ισθμού στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς και στους παράπλευρους σταθμούς Νέας Περάμου στην είσοδο προς Κόρινθο και Αγίων Θεοδώρων και στις δύο εισόδους, διαμορφώθηκαν ως εξής:

Για τα δίκυκλα στα 2 ευρώ από 1,90, για τα ΙΧ και ελαφρά φορτηγά ανέρχονται στα 2,90 ευρώ έναντι 2,80 ευρώ, για τα φορτηγά έως 3 άξονες στα 7,20 ευρώ έναντι 7,00 ευρώ και για τα φορτηγά με τουλάχιστον 4 άξονες και ρυμουλκούμενα στα 10,10 ευρώ, έναντι 9,90 ευρώ.

Η κοινοπραξία της «Ιόνιας Οδού» από τα μεσάνυχτα της Κυριακής επέβαλε νέες αυξήσεις κατά 5 λεπτά σε όλες τις κατηγορίες των φορτηγών και λεωφορείων που θα διέρχονται από τους μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς των Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Θηβών και Τραγάνας. Η αύξηση αυτή δεν επιβλήθηκε μόνο στον πλευρικό σταθμό των Οινοφύτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αργότερο μέχρι το Πάσχα αυξήσεις στις τιμές διοδίων θα γίνουν και στη διαδρομή Κορίνθου - Τρίπολης. Επίσης, μετά την ολοκλήρωση των έργων, νέοι σταθμοί διοδίων αναμένεται να λειτουργήσουν και στο «Πέταλο» του Μαλιακού, τα οποία θα εισπράττουν οι ιδιώτες μεγαλοεργολάβοι, παρότι το τμήμα αυτό του αυτοκινητοδρόμου, που κόστισε πάνω από 800 εκατ. ευρώ, έγινε με χρήματα που πλήρωσε αποκλειστικά ο ελληνικός λαός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ