Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Το Νοσοκομείο Τρικάλων που έχει μεταφερθεί τελευταία σε καινούριο κτίριο, έχει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα μία σειρά τμήματα, άκρως απαραίτητα για τις υγειονομικές ανάγκες του λαού της ευρύτερης περιοχής που καλύπτει, να παραμένουν κλειστά ή να υπολειτουργούν. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του νοσοκομείου και να μη γίνει καμία απόλυση.

-- Επιστροφή αποζημιώσεων ζητάει ο ΕΛΓΑ από τους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς. Δικαιολογημένη είναι η διαμαρτυρία δεκάδων μηλοπαραγωγών της Αγιάς του Νομού Λάρισας, που έλαβαν, παραμονές εκλογών του 2004, αποζημιώσεις από το πρόγραμμα «Frogy» για ζημιές που είχαν υποστεί από τον παγετό και τώρα ζητείται από τον ΕΛΓΑ, μετά από τόσα χρόνια, να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος ρωτούν την αρμόδια υπουργό αν θα παρέμβει ώστε να σταματήσει η διεκδίκηση αυτών των χρημάτων από τον ΕΛΓΑ.

-- Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Υδρας αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα από παραλείψεις και γραφειοκρατία. Το έτος 1985, το Λιμενικό Ταμείο Υδρας κατασκεύασε με όλες τις τότε νόμιμες άδειες ένα μώλο στη θέση Καμίνι Ν. Υδρας, το οποίο σήμερα είναι και το μοναδικό αλιευτικό καταφύγιο του νησιού. Σήμερα, τίθεται θέμα γκρεμίσματος του μώλου, ενέργεια που θα πλήξει την περιοχή, αφού οι ψαράδες δε θα έχουν πού να ελλιμενίσουν τα ψαροκάικά τους και ο οικισμός θα μείνει χωρίς συγκοινωνία. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει για την άμεση επισκευή και νομιμοποίηση του μώλου.

-- Μετά τις τελευταίες πλημμύρες στην περιοχή του Δήμου Αγριάς αναδεικνύεται ακόμη μια φορά η έλλειψη βασικών αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη. Στην περιοχή, λόγω της μορφολογίας της, με την παραμικρή νεροποντή δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα. Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι αναγκαία για τη θωράκιση της πόλης, την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να λάβει, για τη χρηματοδότηση μελέτης και κατασκευής αντιπλημμυρικής τάφρου στην περιοχή του Δήμου Αγριάς Μαγνησίας.

-- Χωρίς οφθαλμίατρο παραμένουν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (πρώην ΤΕΒΕ) στη Χαλκίδα. Οι ασφαλισμένοι παραπέμπονται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, αλλά ακόμα και αυτό δεν αποτελεί λύση καθώς χρειάζεται να περιμένουν μέχρι και τρεις μήνες για ένα ραντεβού, επιπλέον φορτώνονται ακόμα περισσότερο οι υπηρεσίες του νοσοκομείου που είναι ήδη βεβαρημένες. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Νίκος Παπακωνσταντίνου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να κάνει ώστε να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης οφθαλμίατρου για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ στη Χαλκίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ