Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αδιαφορεί η κυβέρνηση για το οικονομικό πρόβλημα

Εξακολουθεί να καθυστερεί η κυβέρνηση να καταβάλει στο Δήμο Νίκαιας όσα οφείλει από το περασμένο έτος, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τα προβλήματα που προκαλεί στην ομαλή μισθοδοσία των εργαζομένων και γενικότερα στη λειτουργία του Δήμου. Μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβάλει τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) Γενάρη που, με την παρακράτηση των τοκοχρεολυσίων, ανέρχεται στα 536.000 ευρώ και τα οποία η κυβέρνηση έπρεπε να έχει καταβάλει σε όλους τους Δήμους έως τις 15 του μήνα για τα λειτουργικά τους έξοδα.

Επίσης, από το τέλος του προηγούμενου χρόνου η σημερινή κυβέρνηση χρωστά στο Δήμο Νίκαιας περισσότερα από 1.500.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, το Νοέμβρη του 2009 δεν αποδόθηκε το 60% της ΣΑΤΑ, ενώ το Δεκέμβρη του 2009 δεν αποδόθηκαν η τρίτη δόση από τα αδιάθετα του ΘΗΣΕΑ (685.000 ευρώ) και τα τέλη ζύθου και διαφήμισης (περίπου 450.000 ευρώ).

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, «περιμένουμε από την κυβέρνηση να καταβάλει τη δεύτερη δόση των παρακρατηθέντων πόρων που για το Δήμο Νίκαιας ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ, έτσι όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της ΚΕΔΚΕ και του υπουργείου Εσωτερικών να καταβληθεί έως το τέλος Ιανουαρίου. Η πρώτη δόση των παρακρατηθέντων πόρων αποδόθηκε τον Μάη του 2009».

«Αυτά που προαναφέρθηκαν, τονίζει η δημοτική αρχή, είναι τα θεσμοθετημένα που πρέπει να καταβάλει η σημερινή Κυβέρνηση σε όλους τους δήμους αντίστοιχα, όχι αυτά που διεκδικούμε για την ομαλή λειτουργία του Δήμου όπως αναδείχθηκε και με τις τελευταίες κινητοποιήσεις μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ