Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΜΑ.-- Με εντολή του προέδρου Αλαν Γκαρσία έκλεισε χτες ο τηλεοπτικός σταθμός «Ράδιο Οριέντε» με έδρα το Γιουριμάγκουας, πρωτεύουσα της επαρχίας Αλτο Αμαζόνας. Η εντολή Γκαρσία βασίστηκε σε ανυπόστατες παρατυπίες όσον αφορά την εκπομπή του, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι ότι το «Ράδιο Οριέντε» ήταν αυτό που κάλυψε και αποκάλυψε τη σφαγή των ιθαγενών στην Μπάγκουα κατά τις κινητοποιήσεις του περασμένου Μάη - Ιούνη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εμμεσα «πυρά» εναντίον της Κίνας εκτόξευσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, καθώς προέτρεψε τις αμερικανικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας να αρνηθούν να υποστηρίξουν τη λογοκρισία. Η Κλίντον δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην απόσυρση της «Google» από την Κίνα ύστερα από την άρνησή της να συμμορφωθεί με τις κυβερνητικές επιταγές περί λογοκρισίας στις διαδικτυακές αναζητήσεις, αλλά καταφέρθηκε εναντίον αυτών που πραγματοποιούν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, λέγοντας πως θα πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες και να καταδικάζονται.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ξεπέρασαν τους 450 οι νεκροί από το κύμα ψύχους που έχει πλήξει την Ινδία, με τη θερμοκρασία στην πόλη Σαχζαχανπούρ να έχει πέσει στους 3 βαθμούς Κελσίου και στην Αγκρα στους 4 βαθμούς και τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας να ανακοινώνει πως οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και για τις επόμενες ημέρες.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες κατοικίες έχουν εκκενωθεί στην περιοχή Λα Κανάδα Φλίντριτζ, βόρεια του Λος Αντζελες, όπου οι πρόσφατες δασικές πυρκαγιές είχαν απογυμνώσει το Ορος Σαν Γκάμπριελ στην Καλιφόρνια, υπό το φόβο κατολισθήσεων, καθώς η αμερικανική πολιτεία πλήττεται για τρίτη ημέρα από σφοδρές θύελλες.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε μια Βρετανίδα, η οποία έκανε το Νοέμβρη του 2008 θανατηφόρα ένεση ηρωίνης στον 22χρονο γιο της που υπέφερε από εγκεφαλικές βλάβες, προκειμένου «να τον λυτρώσει από το μαρτύριο που βίωνε».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Υπάρχουν στοιχεία για το πού μπορεί να κρύβεται ο (πρώην στρατηγός των Σερβοβόσνιων) Ράτκο Μλάντιτς, αλλά χρησιμεύουν πρώτα απ' όλα στους ανθρώπους που συμμετέχουν στις επιχειρησιακές δραστηριότητες με στόχο τον εντοπισμό του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου και δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, δήλωσε χτες ο πρόεδρος του σερβικού Εθνικού Συμβουλίου για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Ρασίμ Λιάγιτς.

ΣΕΟΥΛ.-- Η ΛΔ Κορέας και η Νότια Κορέα συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν τον επόμενο μήνα για να συζητήσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στο κοινό βιομηχανικό πάρκο της μεθοριακής πόλης Καεσόνγκ, ανακοίνωσαν χτες αξιωματούχοι των δύο χωρών.

ΛΟΥΑΝΤΑ.-- Η βουλή της Αγκόλας ενέκρινε χτες νέα συνταγματική μεταρρύθμιση που καταργεί τη διεξαγωγή άμεσων προεδρικών εκλογών. Εφεξής πρόεδρος της χώρας θα είναι ο ηγέτης του κόμματος με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ