Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Ζωγραφική και γλυπτική

Εκθεση έργων του Αρη Παπάζογλου φιλοξενείται στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Η γραφή του αφηγηματική και άμεση. Οι μορφές, μοναχικές, σχολιάζουν την καθημερινότητα.

Συνεχίζεται στο χώρο τέχνης «William James», (Υμηττού 64, Χολαργός), η έκθεση ζωγραφικής του Μίκη Ματσάκη (1900 - 1978). Οπως σημειώνεται «Η ζωγραφική του αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση ιμπρεσιονιστικού υπαιθρισμού της γενιάς του τριάντα, που σταδιακά απομακρύνεται από τον παρισινό ιμπρεσιονισμό για να οδηγηθεί σε ένα είδος ελληνικού νεορεαλισμού με το δικό του ύφος και την ειλικρινή του άμεση συγκίνηση».

Στην γκαλερί «Ρωμανού 7» στη Θεσσαλονίκη, εκτίθενται (έως 20/2) έργα ζωγραφικής του Παναγιώτη Τέτση. Παρουσιάζονται μελάνια (τα περίφημα «ασπρόμαυρα») και έργα με λάδι.

Στην γκαλερί «Aδάμ» (Ν. Βάμβα 5) πραγματοποιείται ατομική έκθεση του ζωγράφου Γιώργου Zυμαράκη, με τίτλο «Aθήνα - Nέα Yόρκη, New York - Athens, Eικαστικά Παράλληλα». O καλλιτέχνης συμπυκνώνει τις προσωπικές του εμπειρίες από τις δύο πόλεις που τον φιλοξενούν εδώ και πολλά χρόνια.

Εκθεση γλυπτικής και εγκαταστάσεων του Κώστα Βρούβα, με τίτλο «Παύσις ΙΙ», φιλοξενείται (έως 6/2) στην γκαλερί «Titanium Yiayiannos» (Βασ. Κωνσταντίνου). Στα γλυπτικά (σίδερο, ξύλο κ.ά.) ο καλλιτέχνης ενσωματώνει στοιχεία ηχητικών οργάνων, (μικρόφωνα, κόρνες, τρομπέτες, κ.ά.), που συνθέτουν τα πλήκτρα ενός πιάνου - πάγκου εργασίας και δηλώνουν «έναν "ήχο" σε παύση, που αναζητά τη δύναμη της φωνής του μέσα από την σιωπή του».

Στον εκθεσιακό χώρο Λουτρά «Παράδεισος», (Εγνατίας και Γενναδίου, Θεσσαλονίκη), λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικών επιζωγραφισμένων κατασκευών του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Συνθέσεις και φόρμες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ