Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Με επιμονή και σχέδιο για την οργάνωση της απεργίας

Από την απεργία του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη
Από την απεργία του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη
Ανεβάζουν «στροφές» τα ταξικά συνδικάτα για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη, με περιοδείες στους τόπους δουλειάς, συσκέψεις, αλλά και συνεδριάσεις διοικήσεων σωματείων. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση του Πειραιά θα γίνει στις 10 π.μ. στο σταθμό του ΗΣΑΠ.

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον Πειραιά αναπτύσσουν πολύμορφη δράση ώστε η προετοιμασία και περιφρούρηση της απεργίας στις 10 του Φλεβάρη και η μαζικότητα της απεργιακής συγκέντρωσης να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Στα πλαίσια αυτά, το Συνδικάτο Επισιτισμού διοργανώνει σήμερα μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους του Πειραιά, η οποία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Επίσης η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών την Τετάρτη 27 Γενάρη καλεί τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων σε ευρεία σύσκεψη που θα γίνει τις 11 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Στον αγώνα μπαίνει και η νέα βάρδια της εργατικής τάξης. Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ από κοινού με το Σύλλογο Σπουδαστών Κατάρτισης οργανώνουν περιοδείες, ομιλίες και συζητήσεις στις σχολές κατάρτισης. Ετσι την προσεχή Τρίτη 26/1 θα γίνει περιοδεία στη ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ, ενώ θα ακολουθήσουν περιοδείες στα ΙΕΚ Χαλανδρίου την Τετάρτη, Αγ. Δημητρίου την Πέμπτη και Ηλιούπολης την Παρασκευή.

Σήμερα επίσης στην Αθήνα στις 11 π.μ. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων προχωρά σε σύσκεψη στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), στις 11 π.μ.

Την Τρίτη 26 Γενάρη, οι εργαζόμενοι στη SOFTEX καθορίζουν με ΓΣ τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα, μπροστά και στην απεργία. Την Πέμπτη 28/1, θα γίνει σύσκεψη των Σωματείων στον Τύπο και το Χαρτί της Αττικής, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Σολωμού 65). Την Παρασκευή 29/1, αντίστοιχη σύσκεψη, θα γίνει στην Πάτρα, στις 2/2 στη Θεσσαλονίκη και στις 3/2 στο Βόλο.

Απεργιακό προσκλητήριο παντού

Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία, στις 10 Φλεβάρη, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαία η κλιμάκωση του σκληρού κι αποφασιστικού αγώνα της εργατικής τάξης. «Οι εργαζόμενοι του κλάδου - σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου - καλούμαστε και μπορούμε να κάνουμε βήματα στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με οργάνωση και συσπείρωση, με δημιουργία σωματειακών επιτροπών, με έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στους απολυμένους στα ξενοδοχεία κι αλλού». Την Πέμπτη, 28 Γενάρη, θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου για τον προγραμματισμό της δράσης στο επόμενο διάστημα.

Το θέμα της απεργίας θα συζητήσει την ερχόμενη Δευτέρα το ΔΣ του εργοταξιακού σωματείου στα μεταλλεία S&B στη Φωκίδα.

Συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Καρατάσου, αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Καλεί τις διοικήσεις όλων των σωματείων, όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν τη μαζική, αγωνιστική συμμετοχή τους στην απεργία.

Συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ του Συνδέσμου Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ