Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΝΟ
Σταθερά στην τακτική υποταγής στους εφοπλιστές

Στέλεχος της «Αυτόνομης Παρέμβασης» πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να μην παρθεί απόφαση για την απεργία

Επιστρατεύοντας διαδικασίες «αλαλούμ», χτες η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, στη διάρκεια συνεδρίασης, «κατάφερε» να μη ληφθεί απόφαση για απεργία στις 10 Φλεβάρη, πρόταση που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ανέβαλαν τη λήψη απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση «επ' αόριστον»! Η πλειοψηφία της ΠΝΟ συνεχίζει την τακτική της υποταγής στα εφοπλιστικά κελεύσματα αυτή την περίοδο που οι ναυτεργάτες καλούνται να αντιμετωπίσουν μία άνευ προηγουμένου επίθεση από τους εφοπλιστές σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, επίθεση που πυροδοτεί η πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ με άξονα τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το ενδιαφέρον στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης είναι ότι αυτός που πρωτοστάτησε ώστε να επικρατήσει τελικά χαοτική κατάσταση στη συνεδρίαση και να μην αποφασιστεί απεργία ήταν ο γραμματέας της Ενωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) από την «Αυτόνομη Παρέμβαση». Οπως αναφέρουν ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο γραμματέας της ΠΕΝΕΝ «αρνιόταν να δεσμευτεί για τη μορφή, το περιεχόμενο και την ημέρα καθορισμού απεργίας» και αυτό παρά το γεγονός, όπως αναφέρουν τα δύο ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, ότι: «Σε ανοιχτή επιστολή της Ενωσης Ναυτών (18/01/2010) είχε καταγγείλει: "Οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΠΝΟ - ΕΚ Πειραιά πρέπει επιτέλους να αφουγκραστούν την οργισμένη φωνή των εργαζομένων, να αλλάξουν την τακτική τους και να προσανατολιστούν σταθερά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και γενικότερα των εργαζομένων που εκπροσωπούν". Θαυμάστε συνέπεια λόγων και έργων των στελεχών της "Αυτόνομης Παρέμβασης"».

Οι δύο ταξικές ναυτεργατικές Ενώσεις, με παρακαταθήκη την απεργία στις 17 Δεκέμβρη, συνεχίζουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να πρωτοστατούν στην αγωνιστική οργάνωση των ναυτεργατών. Στα πλαίσια αυτά καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στις ανοιχτές συνεδριάσεις των διοικήσεών τους με θέμα τη λήψη απόφασης για απεργία. Η διοίκηση του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ θα συνεδριάσει στις 26 Γενάρη στις 2.30 το μεσημέρι και της ΠΕΜΕΝ στις 5 το απόγευμα της 27ης Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ