Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους

Σύμφωνος ο υφυπουργός Παιδείας με τα αιτήματα, αλλά υπάρχουν κι άλλα ...υπουργεία

Αποφασισμένες να μην κάνουν πίσω και να συνεχίσουν τον αγώνα τους, προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς κάτω από το οποίο εργάζονται, είναι οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων, μετά και τη χτεσινή συνάντηση που είχαν τα Σωματεία Εργαζομένων Καθαριότητας Δημοσίων Σχολείων της χώρας, με τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Ανθόπουλο.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων, μαζί με συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, συναντήθηκαν μετά από δική τους πίεση με τον υφυπουργό, ο οποίος συμφώνησε στα βασικά αιτήματά τους, που είναι αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος, με τη μετατροπή των συμβάσεών τους από συμβάσεις έργου, σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, αυξήσεις μέχρι 15%, αμοιβή για έντεκα μήνες και χορήγηση του εκλογικού επιδόματος. Παρά τη συμφωνία όμως του υφυπουργού δεν μπορεί να γίνει τίποτα, αφού - όπως είπε - υπάρχουν και συναρμόδια υπουργεία, όπως το Εσωτερικών, οπότε με το νέο χρόνο θα κανονιστεί μια νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Φλωρίδη.

Οπως τονίστηκε από τις εργαζόμενες, μετά τη συνάντηση, ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και προσανατολίζονται για μεγάλη κινητοποίηση στα τέλη του Γενάρη.

Να σημειωθεί ότι οι καθαρίστριες υποχρεώνονται να υπογράφουν συμβάσεις έργου, παρά το γεγονός ότι προσφέρουν πάγια και εξαρτημένη εργασία, ενώ εξαιτίας αυτού του εργασιακού καθεστώτος, οι μισθοί τους κυμαίνονται μεταξύ 40 και 50 χιλιάδων δραχμών το μήνα. Παράλληλα, στερούνται όλων των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, όπως Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα άδειας, αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ