Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Σταθερά στην τακτική της συναίνεσης και του συμβιβασμού

Απέρριψαν την πρόταση για απεργία στις 10 Φλεβάρη

Σε αγαστή σύμπνοια οι κυρίαρχες δυνάμεις «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» (πρόσκειται στη ΝΔ) και «Συσπείρωση Δημοσιογράφων» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), μαζί με τους συμμάχους τους, απέρριψαν την πρόταση της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» για συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ στην πανεργατική απεργία της 10ης Φλεβάρη.

Με πρόταση της «Συσπείρωσης» αποφάσισαν να γίνει σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ και των δημοσιογραφικών ενώσεων μελών της, αλλά μετά τις 2 Φλεβάρη, με το αστείο επιχείρημα ότι πρέπει πρώτα να ανακοινωθούν οι επίσημες κυβερνητικές θέσεις για το ασφαλιστικό! Ακόμη και στη δεύτερη πρόταση της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» να γίνει αυτή η σύσκεψη τις προσεχείς ημέρες και σε αυτήν η ΕΣΗΕΑ να συμμετάσχει με απόφαση - πρόταση προς τις άλλες Ενώσεις για συμμετοχή στην απεργία, η απάντησή τους ήταν αρνητική. Από τη δύσκολη θέση τους έβγαλε πάλι η «Συσπείρωση» που δήλωσε ότι «δεν είναι έτοιμη για τέτοια απόφαση» και ότι «θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση»!

Και όλα αυτά όταν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό! Το οποίο βέβαια, η πλειοψηφία του ΔΣ έχει σπεύσει να υποβιβάσει ως πρόβλημα, χαρακτηρίζοντας τη νέα αυτή αντιασφαλιστική λαίλαπα απλώς ως μια... «κατεύθυνση της κυβερνητικής παρέμβασης στο ασφαλιστικό», ενώ ταυτόχρονα παριστάνει και την ανήξερη και γι' αυτό κάλεσε χτες τον επιστημονικό συνεργάτη της ΓΣΕΕ Σ. Ρομπόλη για να τους ενημερώσει! Ενώ επίσης χτες ασχολήθηκε και με το πρόβλημα των περικοπών παροχών προς τους ασφαλισμένους που αποφάσισε το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Ο εκπρόσωπος της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» ζήτησε να σημάνει συναγερμός για να αποκρουστεί η νέα αντιασφαλιστική επίθεση που αφορά άμεσα και στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, αλλά και γενικότερα η αντιλαϊκή πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στο λαό και ξεθεμελιώνει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επισήμανε την ανάγκη να πάρει η ΕΣΗΕΑ καθαρή θέση απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ και να κινητοποιήσει τον κλάδο στην κατεύθυνση απόκρουσής της, συμμετέχοντας στο γενικότερο αγώνα του εργατικού κινήματος. Τόνισε ότι δεν πρέπει να περάσει η απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για περικοπές, αλλά είναι αποπροσανατολισμός να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα μόνο ως μια «κακή διαχειριστική απόφαση» - όπως έκαναν οι άλλες παρατάξεις - και όχι ως μέρος και συνέπεια των γενικότερων αντιασφαλιστικών αλλαγών που έχουν γίνει. Σημειώνοντας ότι η βασική ευθύνη της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ είναι ότι συμφωνεί και δεν αντιδρά σε αυτές τις γενικότερες αλλαγές που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων και την εκτίναξη των δαπανών υγείας, προς όφελος των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην υγεία και το φάρμακο.

Η συζήτηση και οι όποιες αποφάσεις παραπέμφθηκαν για το μέλλον. Αποφασίστηκε όμως να γίνει συνάντηση με το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για να δώσει εξηγήσεις για τις αποφάσεις του. Ούτε λέξη όμως για το γενικότερο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ