Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ο εκσυγχρονισμός των αγωγών στη μάχη του Β? γύρου

Ο υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα της χώρας, Β. Γιανουκόβιτς, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας κοινής εταιρείας με τη Ρωσία, που θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό και την εκμετάλλευση του δικτύου των αγωγών της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Γιανουκόβιτς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου.

Να σημειωθεί πως το ζήτημα του «εκσυγχρονισμού» των αγωγών φυσικού αερίου της Ουκρανίας, θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα ένα από τα βασικά σημεία σύγκρουσης στο έδαφος της Ουκρανίας, αφού και η ΕΕ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον ελέγχου του δικτύου του αγωγών της Ουκρανίας, για λογαριασμό των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Ταυτόχρονα ο Γιανουκόβιτς τάχθηκε υπέρ της επανεξέτασης των συμφωνιών αγοράς και μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου, που είχε υπογράψει με τη Ρωσία η πρωθυπουργός, Γ. Τιμοσένκο, που επίσης διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα στο 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Φλεβάρη. «Θα θέσω το ζήτημα της δίκαιης τιμής», δήλωσε ο Γιανουκόβιτς, εμφανιζόμενος με τη «σημαία» της υπεράσπισης των «εθνικών συμφερόντων», που θεωρεί ότι μπορούν να διασφαλιστούν, εκτός των άλλων, και με τη συμμετοχή της χώρας του στους αγωγούς «Βόρειο» και «Νότιο ρεύμα», που κατασκευάζει η Ρωσία, με άλλες δυνάμεις και με στόχο να παρακάμψει ενδιάμεσες χώρες, προς τις ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Ουκρανία.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ