Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Προς απαγόρευση της «μπούρκας»

ΠΑΡΙΣΙ.--

Τη μερική απαγόρευση της μπούρκας προτείνει 200σέλιδη έκθεση ειδικής επιτροπής της γαλλικής εθνοσυνέλευσης με το σκεπτικό ότι το ιδιότυπο «ράσο» που πρωτολανσάρισαν και επέβαλαν στις γυναίκες οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν είναι «σαφής προσβολή στις γαλλικές αξίες». Ως εκ τούτου προτείνεται η απαγόρευσή του σε σχολεία, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς...

Αν και η πρόταση της επιτροπής ενδέχεται να προκαλέσει τις αρνητικές αντιδράσεις κάποιων μουσουλμάνων στη Γαλλία, είναι βέβαιο πως θα επιδοκιμαστεί από τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ο οποίος από τον Ιούνη έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της καθολικής απαγόρευσης της μπούρκας.

Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, στη χώρα λιγότερες από 1.900 γυναίκες κάτω των τριάντα ετών φορούν μπούρκα, ενώ όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Γάλλοι υποστηρίζουν την καθολική απαγόρευσή της.

Στον Καναδά πάντως χτες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δεν θα ακολουθήσει το υπόδειγμα της Γαλλίας είτε για μερική, είτε για καθολική απαγόρευση της μπούρκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ