Σάββατο 30 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ - ΗΠΑ
Νέες πιέσεις και απειλές από τις ΗΠΑ

ΣΕΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ δήλωσε χτες στην Ουάσιγκτον ότι ο τερματισμός του πυρηνικού προγράμματος της ΛΔ Κορέας είναι «μονόδρομος» για την παροχή οικονομικής βοήθειας και τη βελτίωση των σχέσεων της Πιονγκγιάνγκ με τον κόσμο. Δεν παρέλειψε, βέβαια, και τις απειλές, λέγοντας, πρώτον, ότι εάν η Πιονγκγιάνγκ συνεχίσει να πραγματοποιεί πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές «θα συνεχίσει να υφίστανται τις συνέπειες» και, δεύτερον, ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δε θα επαναλάβει συμπεριφορές του παρελθόντος και «δε θα επιβραβεύει τη Βόρεια Κορέα για ενέργειες που εύκολα μπορεί να ανατραπούν».

Το ίδιο 24ωρο, ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος Λι Μιουνγκ Μπακ δήλωσε πρόθυμος να συναντηθεί εντός του τρέχοντος έτους με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του για να συζητήσουν τον τερματισμό του προγράμματος πυρηνικών όπλων .

Νωρίτερα, το βορειοκορεατικό πολεμικό ναυτικό έβαλε πυρ προς τις νοτιοκορεατικές ακτές στο πλαίσιο καθιερωμένων στρατιωτικών γυμνασίων σε διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κίτρινης Θάλασσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ