Κυριακή 31 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Λογιστικά τερτίπια για τον εκφοβισμό των εργαζομένων

Τα βασικά επιχειρήματα από τις τοποθετήσεις των βουλευτών της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων

Απο κινητοποίηση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων ενάντια στο διάλογο της απάτης για το Ασφαλιστικό
Απο κινητοποίηση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων ενάντια στο διάλογο της απάτης για το Ασφαλιστικό
Καθαρά οικονομικό το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων υποστήριξε στην παρέμβασή του ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Κουτρουμάνης, παραθέτοντας στοιχεία, προκειμένου να αιτιολογήσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα που έχει προαποφασίσει η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του, σύμφωνα με την οποία, «η περιουσία που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία είτε είναι 31 δισεκατομμύρια ευρώ, που λέει η καταγραφή, με βάση όσα είχε η προηγούμενη κυβέρνηση αποτιμήσει, είτε είναι στα 24 με 25 δισεκατομμύρια, εμείς κάνουμε πλήρη καταγραφή αυτήν την περίοδο, σίγουρα είναι πολύ μικρή σε σχέση με τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που έχει το ασφαλιστικό σύστημα. Δηλαδή, αν σταματήσουμε να εισπράττουμε, αν σταματήσουν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις τα Ταμεία, όλη αυτή η περιουσία επαρκεί για να καλύψει, μόλις, έξι, επτά μηνών τις δαπάνες, δηλαδή, τις συντάξεις και τις άλλες παροχές. Είναι μικρή η περιουσία σε σχέση με τις υποχρεώσεις των Ταμείων. Σε άλλες χώρες η περιουσία που δημιουργήθηκε συμβάλλει στη χρηματοδότηση των συστημάτων εκεί σε ποσοστό 10% και πάνω. Στη χώρα μας, αυτή η περιουσία που έχουμε, συμβάλλει στη χρηματοδότηση του συστήματος μόλις κατά 2%».

Στη λογική αυτή συμφώνησε και ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, λέγοντας ενδεικτικά ότι «οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών όλης της χώρας είναι 21 δισεκατομμύρια. Οι δαπάνες της Κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση -φάρμακο, σύνταξη, υγεία- είναι 46 δισεκατομμύρια. Μεγάλη διαφορά. Και το μειονέκτημα και το πιο τραγικό είναι ότι κάθε χρόνο οι εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών μειώνονται λόγω της ανεργίας, ενώ οι δαπάνες αυξάνονται κατά 5 δισεκατομμύρια. Δέστε τον Προϋπολογισμό. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, το μεγάλο κενό της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό πρέπει να το δει το Κομμουνιστικό Κόμμα».

Μεγάλοι φταίχτες για τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος είναι οι οικονομικοί μετανάστες σύμφωνα με τον ΛΑ.Ο.Σ. αφού ο εισηγητής του Κ. Βελόπουλος υποστήριξε στη Βουλή πως «είναι 5.000.000.000 ευρώ ετησίως οι απώλειες των εισφορών, από τους λαθρομετανάστες. Εάν υπολογίσετε για περίπου επτακόσιες χιλιάδες λαθρομετανάστες που δουλεύουν με μαύρη εργασία 3.000.000.000 το χρόνο επί δέκα χρόνια είναι 30.000.000.000 ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Τέλος, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κριτσωτάκης επιχείρησε να καλλιεργήσει αυταπάτες για τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τα εργασιακά, χαρακτηρίζοντας το πρόσφατο νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση ως «μικρή προσπάθεια για μικροβελτιώσεις», που βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις προεκλογικές υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ