Κυριακή 7 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β. ΣΙΩΚΟΣ
Κομμάτι του παζλ της εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε σταθερά στο πλευρό των ανθρώπων του Ηλυσιακού. Με συνέπεια λόγων και έργων. Αντιδρώντας στην παρανομία, αναδεικνύοντας όμως ταυτόχρονα σημαντικές διαστάσεις του ζητήματος, αλλά και τις αιτίες. Μιλώντας στον «Ρ» ο Κ. Σιώκος, μέλος της ΚΟΒ Ιλισίων, επισήμανε: «Η συγχώνευση - απορρόφηση του Ηλυσιακού από την ΠΑΕ Αιγάλεω αποτελεί ένα κομμάτι του παζλ που συνθέτει την ζώσα κατάσταση στο χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου. Μια κατάσταση που διαμορφώνουν η εμπορευματοποίηση, οι νόμοι της αγοράς και του ανταγωνισμού που καθορίζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο αθλητισμός και στην προκειμένη περίπτωση το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζονται σαν εμπόρευμα.

Το κράτος, όπως αποδεικνύει η περίπτωση του Ηλυσιακού, στηρίζει τους παράγοντες - επιχειρηματίες. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν διαμορφώσει το θεσμικό και νομικό πλαίσιο ώστε να κυριαρχούν οι μεγαλομέτοχοι. Και τα σωματεία να σπρώχνονται στην εμπορευματοποίηση προκειμένου να επιβιώσουν. Συνδρομές αθλητών από τους γονείς, σπόνσορες κλπ. Αυτό διαμορφώνει αντίστοιχα τη συνείδηση των αθλητών και των γονέων.

Στο ίδιο πλαίσιο - κέρδος - είναι ευθυγραμμισμένη και η πολιτική της ΕΠΟ. Είναι χαρακτηριστικές οι απόψεις του προέδρου της, Σοφ. Πιλάβιου, στο σεμινάριο της UEFA για την αδειοδότηση ομάδων. "Με δεδομένο ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας, της ελεύθερης αγοράς, δεν μπορεί να αποφύγει την κρίση η οποία μαστίζει αυτή την εποχή το μεγαλύτερο κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου".

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο Ηλυσιακός δεν αποτελεί εξαίρεση. Οσο και αν το θέλει, το παλεύει και καλά κάνει. Αν όλοι δε συγκρουστούμε συνολικά με την πολιτική που μετατρέπει τα σωματεία σε μικρές ΠΑΕ, επιβάλλει τέτοιες πραγματικότητες και λογικές, θα μείνουμε με τη φανέλα στο χέρι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ