Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ TOTAL
Σαφή απάντηση άμεσα ζητούν οι εργαζόμενοι

ΠΑΡΙΣΙ.--

Διορία μέχρι τα τέλη της επομένης βδομάδας έδωσαν στη διοίκηση του ενεργειακού κολοσσού της «Total» και ειδικότερα στη διεύθυνση του διυλιστηρίου της εταιρείας στο λιμάνι της Ντουνκέρκ (το τρίτο μεγαλύτερο της Γαλλίας κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο), τα συνδικάτα των εργαζομένων, προκειμένου να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους για το μέλλον της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Σε αντίθετη περίπτωση, υπογράμμιζαν οι συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν στις 16 Φλεβάρη «σε κατάληψη του διυλιστηρίου και των μέσων παραγωγής και θ' αποφασίσουν μόνοι τους».

Οι εργαζόμενοι στο διυλιστήριο βρίσκονται σε απεργία από τις 12 Γενάρη, αντιδρώντας στην εντεινόμενη φημολογία για περιορισμό ή ακόμη και τερματισμό της δραστηριότητας του διυλιστηρίου. Η διαβεβαίωση, στις αρχές της εβδομάδας, της διοίκησης ότι θα προσπαθήσει να «τακτοποιήσει» τα 2/3 των εργαζομένων σε άλλες δραστηριότητες της εταιρείας δεν κρίθηκε ικανοποιητική. Πόσο μάλλον που αφορούσε μόνο τους 370 μόνιμα εργαζομένους στο διυλιστήριο, ενώ για τους υπόλοιπους περίπου 400, που δεν έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου, δε λαμβάνεται καμία πρόνοια.

Τη Δευτέρα, η διοίκηση του διυλιστηρίου παρέπεμψε τη γνωστοποίηση των τελικών της αποφάσεων για τα τέλη Ιουνίου, κάτι που οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν «υπεκφυγή και εξόντωση» για τους ίδιους, αφού προφανώς δε θα μπορέσουν να κρατήσουν μέχρι τότε την απεργία. Σήμερα, εκπρόσωποι των συνδικάτων τους θα συναντηθούν με συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες από τα υπόλοιπα 6 διυλιστήρια της «Total» στη Γαλλία, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο κοινής απεργίας εντός των επομένων ημερών.

Οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων στο διυλιστήριο συμπίπτουν με την απεργία των σιδηροδρομικών που λήγει σήμερα το πρωί και, όπως διαρρεόταν από τα συνδικάτα, αναμένεται να επαναληφθεί συντόμως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ