Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Συνέχισαν νικηφόρα οι «αιώνιοι»

Ενα ακόμα υπολογίσιμο εμπόδιο, στη πορεία του προς τον τίτλο, ξεπέρασε ο Παναθηναϊκός και ισχυροποίησε περισσότερο το χαρακτηρισμό του φαβορί. Επέστρεψαν στις νίκες Ολυμπιακός και ΑΕΚ, «σκόνταψαν» ΠΑΟΚ και Αρης. Την 21η αγωνιστική, στο πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκας, «σημάδεψαν» επίσης οι κακοί ως άθλιοι αγωνιστικοί χώροι και οι (από δίκαιες ως τραβηγμένες) διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, ενώ για μια ακόμη φορά δεν έλειψαν και τα φαινόμενα βίας (επεισόδια στο Περιστέρι)..

Με μια σπουδαία νίκη - τόσο σε βαθμολογικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο - επέστρεψε από τη Λάρισα ο Παναθηναϊκός. Οι τριφυλλοφόροι με την απόδοσή τους έδωσαν πειστικές απαντήσεις σε εαυτούς και αλλήλους, σε μια σημαντική «στροφή» της κούρσας. Αντίθετα η Λάρισα, που παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού, βυθίστηκε ακόμα πιο πολύ στα προβλήματά της.

Τον καλό του εαυτό θυμήθηκε ο Ολυμπιακός, που συνέτριψε το Λεβαδειακό με 5-1. Η κατά διαστήματα καλή απόδοση αλλά και το ευρύ σκορ, αποτελούν σημαντική (και ψυχολογικά) τόνωση στη προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να ανατρέψουν τα δεδομένα. Οι φιλοξενούμενοι, βαθμολογικά, δεν έχασαν κάτι που υπολόγιζαν.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει στο «Καυταντζόγλειο» και έτσι έχασε έδαφος, στη μάχη της κορυφής. Οι διοικούντες τα έβαλαν με τη διαιτησία, αλλά ο Σάντος επισήμανε πως καθοριστικό παράγοντα έπαιξαν «δύο παιδαριώδη λάθη» της ομάδας του. Σημαντική, κυρίως ψυχολογικά, η ισοπαλία για τον Ηρακλή, στην προσπάθεια παραμονής.

Με ανατροπή σκορ και ευστοχία, αλλά χωρίς (και πάλι) να ικανοποιήσει ή να πείσει, η ΑΕΚ κέρδισε την Ξάνθη. Ετσι σκαρφάλωσε στην 4η θέση. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν νέο ρεκόρ ανακοινώσεων (3) - βγάζοντας τις δύο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού - για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε διαιτητικές αποφάσεις. Αφήνοντας ταυτόχρονα όμως σοβαρά υπονοούμενα, για τα οποία οι αρμόδιοι επιβάλλεται να αναζητήσουν πειστικές απαντήσεις.

Η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο «Βικελίδης» και χρειάστηκε περίπου ένα 24ωρο για να οριστικοποιηθεί. Ο Πανθρακικός κέρδισε τον Αρη με 2-0 πετυχαίνοντας ένα γκολ την ημέρα... Το πρώτο το Σάββατο και το δεύτερο την Κυριακή! Και αυτό γιατί ο διαιτητής, το Σάββατο, αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα και να τον επαναλάβει την επομένη, λόγω του άθλιου αγωνιστικού χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ