Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΜΑΣΑ - PILUX
Τους κόβουν τα ένσημα της επίσχεσης

Απαντούν συμμετέχοντας στη σημερινή απεργία με το ΠΑΜΕ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της ΑΜΑΣΑ και της PILUX, αντιδρώντας στην απόφαση του ΙΚΑ να τους κόψει τα ένσημα της επίσχεσης. Οι εργαζόμενοι των δύο επιχειρήσεων βρίσκονται εδώ και μήνες σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλουν οι εργοδότες τους. Το ΙΚΑ τούς ενημέρωσε ότι δικαιούνται τα ένσημα της επίσχεσης μόνο για τον πρώτο μήνα. Για περισσότερο χρόνο απαιτείται να υπάρχει δικαστική απόφαση, η οποία να επιδικάζει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Οπως καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αυτή η εξέλιξη εντάσσεται στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης, πολιτική στήριξης των εργοδοτών. Γιατί, στην πραγματικότητα ωθεί τους εργαζόμενους να βγουν από την επίσχεση (στη διάρκεια της οποίας, εκτός από το επίδομα εξασφάλιζαν και τα ένσημα) και να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας. Μάλιστα, ο ΟΑΕΔ τούς προτρέπει να το κάνουν αυτό, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παίρνουν το επίδομα ανεργίας για περισσότερους μήνες. Με αυτήν την πολιτική, ουσιαστικά απαλλάσσεται ο εργοδότης από τις υποχρεώσεις του, αφού επιβαρύνεται αποκλειστικά ο ΟΑΕΔ. Ετσι, μπορεί ο κάθε εργοδότης να αφήνει απλήρωτους τους εργάτες και στη συνέχεια να αντικαθιστά τους εργαζόμενους με άλλους επιδοτούμενους εργάτες.

Οι εργαζόμενοι της ΑΜΑΣΑ και της PILUX είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους στο πλευρό του ταξικού κινήματος, απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που δέχονται συντονισμένα από κυβέρνηση και εργοδοσία. Σήμερα, συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ