Κυριακή 14 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Για την παραχάραξη της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην εκπαίδευση

Σε ένα κείμενο καταδίκης της σφοδρής αντικομμουνιστικής εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη, ανάδειξης των στόχων της, αλλά και επισφράγισης της απόφασής τους να παλέψουν για την ανάδειξη της ιστορικής και επιστημονικής αλήθειας, να παλέψουν για να ξεριζωθεί ο αντικομμουνισμός και να γνωρίσουν οι νέες γενιές τη μαρξιστική ανάλυση και να ενταχθούν στην πάλη για το σοσιαλισμό, κατέληξαν τα κόμματα που συμμετείχαν την Παρασκευή 5 Φλεβάρη, στην 4η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την Παιδεία, που έγινε στις Βρυξέλλες.

Θυμίζουμε ότι αυτές οι Ευρωπαϊκές Συναντήσεις για την Παιδεία, ξεκίνησαν και διεξάγονται από το 2006 με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και ότι η φετινή, 4η Συνάντηση, είχε θέμα: «Η επιχείρηση παραχάραξης της Ιστορίας του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου στην Εκπαίδευση». Στην πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε στη συνάντηση, το συμπέρασμα ήταν ότι ο αντικομμουνισμός και η παραχάραξη της Ιστορίας έχουν στόχο τις νεανικές συνειδήσεις και το τσάκισμα στη συνείδηση των λαών της δυνατότητας να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες και το μέλλον τους, να ανατρέψουν επαναστατικά το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και να οικοδομήσουν τη δική τους σοσιαλιστική κοινωνία.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα την Εκκληση που συνυπέγραψαν τα κόμματα που συμμετείχαν στη συνάντηση. Στο φύλλο της Κυριακής 7 Φλεβάρη, ο «Ριζοσπάστης» είχε δημοσιεύσει την εισήγηση στις εργασίες της συνάντησης, που έγινε από το Τμήμα Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ