Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών, κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Ζιώγας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν πως «για μια ακόμη χρονιά οι κάτοικοι του Εβρου αντιμετωπίζουν σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή εξαιτίας της πλημμύρας του ποταμού Εβρου. Οι εκτεταμένες ζημιές σε γεωργία, κτηνοτροφία, σπίτια, βιοτεχνίες, υποδομές και σοβαρά προβλήματα στη ζωή των κατοίκων στο Νομό Εβρου με την απομάκρυνσή τους από πολλούς οικισμούς, αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά την ανεπαρκή θωράκισή του με αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά, φράγματα, αποταμιευτήρες και άλλα έργα που θα προστάτευαν την περιοχή από τις πλημμύρες τον χειμώνα και από τη λειψυδρία τη θερινή περίοδο.

Ολα αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής, αντιλαϊκής αντιαναπτυξιακής πολιτικής που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες εφαρμόζοντας τις επιλογές της ΕΕ δε διέθεσαν τους ανάλογους πόρους για να σχεδιάσουν και να μελετήσουν την αξιοποίηση και διευθέτηση των υδάτινων πόρων και την κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής στο Νομό Εβρου, καθώς και την προώθηση διακρατικής συμφωνίας με την Βουλγαρία και Τουρκία για το ζήτημα αυτό».

Οι βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς:

  • Τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αποζημιωθούν άμεσα, για το σύνολο των ζημιών, όλοι όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών;
  • Τι συγκεκριμένα θα κάνει και τι πόρους θα διαθέσει για την άμεση προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, φραγμάτων, αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων κλπ. στο Ν. Εβρου με την προώθηση και της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ