Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τσιφόρος επί σκηνής

Οι ήρωες του Νίκου Τσιφόρου ζωντανεύουν στη Λαϊκή Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κι έρχονται κοντά στη σύγχρονη πραγματικότητα μέσα από τη συνάντηση της καυστικής πένας του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, με το θρυλικό κείμενο του Νίκου Τσιφόρου, στην παράσταση «Με τα παιδιά της πιάτσας», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών.

Η διαχρονική αξία και μοναδικότητα του Νίκου Τσιφόρου στα «Παιδιά της πιάτσας», και όχι μόνον, βρίσκεται στο ότι δημιούργησε ένα δικό του λογοτεχνικό σύμπαν, με ξεχωριστό, απολαυστικό, δικό του γλωσσικό ιδίωμα, και ήρωες τους καταφρονεμένους του περιθωρίου, τους οποίους δεν αντιμετωπίζει ηθικολογικά, αλλά με συγκατάβαση και τρυφερότητα, αναδείχνοντας και την προσωπική ευθύνη τους, αλλά κυρίως τις συμπληγάδες της εποχής που τους έριξαν εκεί, σχεδόν αναπόφευκτα.

Σκηνικά - κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου. Μουσική σύνθεση - επιμέλεια, διασκευές τραγουδιών: Αλέξης Πρίφτης. Κίνηση: Τατιάνα Μύρκου. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Βίντεο: Αντα Λιάκου. Παίζουν: Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Ελένη Θυμιοπούλου, Εκτωρ Καλούδης, Παντελής Καλπάκογλου, Δημήτρης Κολοβός, Δημήτρης Κοντός, Βασίλης Σεϊμένης, Κώστας Χαλκιάς, κ.ά. Παίζει και ο μουσικός Παύλος Παφρανίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ