Κυριακή 21 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Θέλει το λαό με χαλινάρι

Ανευ όρων και ορίων στήριξη στην κυβέρνηση παρέχει ο ΛΑ.Ο.Σ. συναινώντας σε ένα προς ένα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, πράττοντας το χρέος του απέναντι στην πλουτοκρατία την οποία και εκπροσωπεί πολιτικά, όπως και τα άλλα κόμματά της. Τη βδομάδα που πέρασε, ο πρόεδρός του, Γ. Καρατζαφέρης, κατέθεσε για μια ακόμη φορά και προκαταβολικά, τη σύμφωνη γνώμη του για ακόμα σκληρότερα μέτρα. Οπως είπε: «Εχω επισημάνει κατ' επανάληψη στην κυβέρνηση τον κίνδυνο για πάρα πολύ σκληρά μέτρα όπως η απώλεια του 14ου μισθού, πολύ πριν αυτός βρεθεί "ante portas" (...) μια αύξηση του ΦΠΑ».

Ταυτόχρονα πρότεινε «πενταετή επιμήκυνση των Συμβάσεων με τις κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες σε αντάλλαγμα θα διεκπεραιώσουν τα μεγάλα Δημόσια έργα χωρίς κρατική χρηματοδότηση» αλλά και «κατάργηση του πόθεν έσχες στην οικοδομή». Να συνεχίσουν - για παράδειγμα - οι μεγαλοεταιρείες να φτιάχνουν σταθμούς διοδίων καινα εισπράττουν το χαράστι κατά τα κέφια τους, και να καμώνονται πως «φτιάχνουν έργα» με δικά τους λεφτά και όχι με αυτά που πολύμορφα τους εξασφαλίζει το κράτος. Ζήτησε ακόμα να ασκηθεί πίεση στην ΕΕ ώστε να αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων της χώρας. Να γεμίσει δηλαδή το Αιγαίο με εντεταλμένους των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της ΕΕ, σε μια περίοδο μάλιστα που εξελίσσονται οι αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο η FRONTEX αντιλαμβάνεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο και πώς τα παζαρεύει με την τουρκική κυβέρνηση.

Ανταποκρινόμενος σε όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ' τον ρόλο του, έσπευσε να καταγγείλει τις κινητοποιήσεις και μάλιστα πριν καν αυτές εκδηλωθούν, τις οποίες είχε το θράσος να χαρακτηρίσει «νευρικές αντιδράσεις» που αποσκοπούν στη «διατήρηση προνομίων» - όπως π.χ. ο 14ος μισθός - και «επιβαρύνουν και δεν διευκολύνουν την όλη κατάσταση».

Τι είναι ακριβώς αυτό που παρεμποδίζεται απ' τις κινητοποιήσεις; Ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν σαφής δηλώνοντας: «φτάσαμε στην εξευτελισμένη κατάσταση να πρέπει να μας φορέσουν χαλινάρι (...) να επιλέξουμε το λιγότερο πνιγηρό». Να αποδεχτεί δηλαδή ο λαός να του περάσουν χαλινάρι χωρίς «νευρικές αντιδράσεις» που δεν διευκολύνουν αυτούς που σκοπεύουν να του το φορέσουν, ανάμεσά τους και ο ΛΑ.Ο.Σ..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ