Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σφαγή ... για το καλό τους

Νέο μακελειό, υπό τη μορφή θανάσιμου «λάθους» των αμερικανο - ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων την Κυριακή στην αφγανική επαρχία Ουρουζγκάν. Απολογισμός: 27 άμαχοι νεκροί, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Το προηγούμενο ήταν μία βδομάδα πριν, στην επαρχία Χελμάντ, με 15 αμάχους νεκρούς. Αρχικά και αυτό χαρακτηρίστηκε «λάθος», για να αποδειχθεί στο τέλος της μέρας ότι ο στόχος εκτελέσθηκε κανονικά...

Ο επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων Αμερικανός στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ έχυσε για ακόμα μία φορά «κροκοδείλια δάκρυα», ζητώντας «συγγνώμη» για τις νέες «παράπλευρες απώλειες».

Σε αυτό το μήκος κύματος και η «καταδίκη της επίθεσης» από την εγκάθετη αφγανική κυβέρνηση, που ζήτησε σε «αυστηρό τόνο» ...οι σφαγές να είναι πιο προσεκτικές και πιο στοχευμένες.

Την ίδια στιγμή, αφγανική κυβέρνηση και κατοχικές αρχές προσπαθούν να προσεγγίσουν τον αφγανικό λαό, προκειμένου να μην ενισχύει τους Ταλιμπάν, απορώντας γιατί δεν πείθουν ότι «προσπαθούν για την ασφάλειά τους». Στα πρωτεύοντα στοιχεία της προπαγάνδας των ιμπεριαλιστών στο Αφγανιστάν παραμένει να ...πείσουν τον αφγανικό λαό ότι τον σφάζουν για το καλό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ