Τρίτη 2 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Αυτό ήταν ο τίτλος περισπούδαστου ολοσέλιδου άρθρου των «Νέων» που δέσποζε στο φύλλο της εφημερίδας το περασμένο Σάββατο.

Αυτό μάλλον θα είχε υπόψη του ο πρωθυπουργός, όταν χτες δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο:

«Συγκινούμαι ειλικρινά όταν άνθρωποι του μόχθου και τους ενός μισθού με σταματούν στο δρόμο και μου λένε "για την πατρίδα και τον μισθό μου να θυσιάσω"»!

Πρόκειται για μνημειώδη φράση, η οποία θα εγγραφεί στα παγκόσμια χρονικά για να συμβολίζει εκείνο το είδος «πατριωτισμού» που έχει για σήμα κατατεθέν του το «σφάξε με Αγά μου ν' αγιάσω»!

Πρόκειται για απόδειξη ενός λαϊκισμού που έχει φτάσει σε έσχατα «μονοπάτια» ώστε το μόνο που κατορθώνει να προκαλεί είναι το αξιοθρήνητο μειδίαμα.

Δεν ξέρουμε στους δρόμους του Νταβός, της Εκάλης, του Καστριού ή σε όποιους δρόμους περπατάει ο κύριος πρωθυπουργός πόσο εφικτό είναι να τον σταματήσει ο «άνθρωπος του μόχθου» για να τον παρακαλέσει (!) να του κόψει το κεφάλι!

Ξέρουμε, όμως, πως όταν οι αστειότητες ενός πρωθυπουργού και των παρακείμενων «παπαγάλων» του μετατρέπονται σε επίσημο πολιτικό λόγο, τότε τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν επικίνδυνα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ