Τρίτη 2 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Ζητούν δίκαιες αποζημιώσεις

Δίκαιες αποζημιώσεις ζητούν οι αμπελουργοί της Κορινθίας για τις ζημιές που προκάλεσαν στην παραγωγή τους οι βροχοπτώσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου. Οι εκτιμήσεις που έκανε ο ΕΛΓΑ θεωρείται ότι δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό ύψος των ζημιών.

Για το θέμα αυτό το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά με το ψήφισμα του Δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας όπου αναφέρονται τ' ακόλουθα: «Παρά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ο νομός Κορινθίας και ο Δήμος Ξυλοκάστρου από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου ο ΕΛΓΑ εκτίμησε χαμηλό ποσοστό ζημιών και παραγωγής ανά στρέμμα. Τα συγκριτικά στοιχεία εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε άλλους νομούς της χώρας, αποδεικνύουν άνιση και άδικη μεταχείριση των αγροτών μας και απαράδεκτη πρακτική των ελεγκτών του ΕΛΓΑ. Ζητάμε άμεση επαναξιολόγηση των ζημιών και της παραγωγής. Δε δεχόμαστε μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος του αγροτικού κόσμου που πλήττεται τα τελευταία χρόνια, παρόλο που αποτελεί τον πυλώνα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του Δήμου μας».

Ψήφισμα επίσης εκδόθηκε και μετά από σύσκεψης των αγροτικών συνεταιρισμών της ΕΑΣ Νεμέας, που έγινε στο δημαρχείο της Νεμέας και στο οποίο ζητείται να μην υπάρχει καμία αποζημίωση σε ποσοστό κάτω του 100% στα ατρύγητα αμπέλια. Πιο συγκεκριμένα, για το αγιωργίτικο Νεμέας ζητείται τιμή 0,53 ευρώ το κιλό και για 1.200 κιλά το στρέμμα. Ζητείται επίσης έγγραφη απάντηση από τον ΕΛΓΑ για τις πρώτες εκτιμήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ