Τρίτη 2 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Στις 8 του Μάρτη πρέπει να τραντάξει η Ελλάδα! Με αυτή την προτροπή και με την πίστη ότι οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων θα γίνουν οι νέες ηρωίδες στον καθημερινό αγώνα για το σοσιαλισμό, η μεγάλη συγκέντρωση - εκδήλωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Λεκανοπέδιο έστειλε χτες το βράδυ το δικό της ταξικό, ριζοσπαστικό μήνυμα για την ισοτιμία της γυναίκας, σε μια περίοδο που τα δικαιώματα αντρών και γυναικών κατεδαφίζονται για να μετρήσει η πλουτοκρατία νέα, μεγαλύτερα κέρδη. Με αφορμή τα 100 χρόνια από την καθιέρωση της Διεθνούς Μέρας της Γυναίκας, η οποία έχει συνδεθεί με τους αγώνες των εργατριών, η εκδήλωση του ΚΚΕ για τη συνεισφορά του στη χειραφέτηση της γυναίκας ήρθε να τονίσει πως σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ οι κομμουνίστριες, οι ριζοσπαστικοποιημένες, οι «υποψιασμένες» γυναίκες να «βγουν ακόμα πιο μπροστά, ακόμα πιο αποφασιστικά».

Το κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει το πλήθος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΚΚΕ και παρακολούθησε τη χτεσινή εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Νωρίτερα, η Cangyl Ornek, μέλος του Κομματικού Συμβουλίου του ΚΚ Τουρκίας, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ακολούθησε προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τη συνεισφορά του ΚΚΕ στη χειραφέτηση της γυναίκας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αγωνιστικά, επαναστατικά τραγούδια, των Θ. Μικρούτσικου, Γ. Μαρκόπουλου κ.ά., εμπνευσμένα από τους αγώνες των εργατριών και των εργατών.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, γυναίκες και άντρες εργαζόμενοι, με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, νέοι και νέες των λαϊκών οικογενειών και ηλικιωμένες γυναίκες, που στα πρόσωπα των μαχητριών του ΔΣΕ και άλλων αγωνιστριών του λαού μας «έβλεπαν» τον εαυτό τους, άρχισαν να καταφτάνουν στο χώρο της συγκέντρωσης. Το γήπεδο κυριολεκτικά «βούλιαξε», ενώ πολλοί ήταν αυτοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση από την οθόνη που είχε στηθεί έξω. Η συγκέντρωση ξεκίνησε κάτω από τα «βλέμματα» των μαχητριών του ΔΣΕ, της Ηλέκτρας Αποστόλου, της Ρόζας Ιμβριώτη και των άλλων ηρωικών κομμουνιστριών που στάθηκαν παλικαρίσια μπροστά στο θάνατο, στον αγώνα για κατάργηση της εκμετάλλευσης, για πραγματική ισοτιμία.

Τα συνθήματα, τα τραγούδια, οι ομιλίες, όλα έδειχναν το δρόμο της ρήξης, αναδείκνυαν πως «μια λύση υπάρχει: ο παλλαϊκός ξεσηκωμός γυναικών και αντρών», όπως τονίστηκε στην κεντρική ομιλία, για να απαντήσουν οι συγκεντρωμένοι: «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη» και «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κεμάλ Οκουγιάν, μέλος του ΠΓ του Κομματικού Συμβουλίου του ΚΚ Τουρκίας, ο Μάρκο Βινίσιο Νταβίλα Χουάρες, μέλος της ΚΕ του Κόμματος Κομμουνιστών του Μεξικού, ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, Ερμες Ερέρα, και η μορφωτική ακόλουθος της πρεσβείας, Αννα Ρόζα Ρόχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ