Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να μπει στο επίκεντρο η οργάνωση του κινήματος

Κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στις Επιτροπές Αγώνα για πρωτοβουλίες και δράση μπροστά στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν

«Είναι ανάγκη σε κάθε σχολή, σε κάθε τμήμα, σε κάθε έτος και εξάμηνο να ενισχυθεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), να ισχυροποιηθούν οι Επιτροπές Αγώνα. Υπάρχει σημαντική παρακαταθήκη από τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει ως τώρα το ΜΑΣ και οι Επιτροπές Αγώνα μέσα και έξω απ' τις σχολές. Οι επικείμενες φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές πρέπει να είναι ένας ακόμη σταθμός για την καταξίωση του ΜΑΣ στις σχολές και ως τέτοιος πρέπει να αξιοποιηθεί». Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και «καλεί τις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε σχολή να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν για το ποιο θα είναι το ψηφοδέλτιο εκείνο που θα αξιοποιηθεί για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος».

Το ΜΑΣ σημειώνει ότι «κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η οργάνωση του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, η ανάγκη να μπει τέρμα στη διάλυση, η συγκρότηση των ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ. Παράλληλα πρέπει οι εκλογές να αποτελέσουν βήμα για την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Ομως σήμερα είναι καθοριστικό το ότι υπάρχει το ΜΑΣ, οι επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολή, που δείχνουν ότι μπορούν να οργανώσουν την πάλη των σπουδαστών, είτε συγκροτηθούν ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ, είτε όχι».

Οι υπεύθυνοι για τη διαλυτική κατάσταση στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, τονίζει, είναι «οι κυβερνητικές παρατάξεις των ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, που σταθερά σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια οργάνωσης του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος, ενώ πρόσφατα τον Οκτώβρη αθέτησαν τις δικές τους δεσμεύσεις για διεξαγωγή πανσπουδαστικών συνεδρίων σε ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ. Από κοντά και οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των ΕΑΑΚ στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, αναμασούν τα ψέματα ότι για την αντιλαϊκή επίθεση φταίνε οι ξένοι, οι κερδοσκόποι γενικά, αθωώνοντας έτσι την πολιτική του κεφαλαίου που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνεται ότι είναι ουρές του ΠΑΣΟΚ. Είναι ενάντια στην οργάνωση του κινήματος και στο συντονισμό του με το ταξικό εργατικό κίνημα, θέλουν το φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα κλακαδόρο των απεργοσπαστικών εργοδοτικών συνδικαλιστών των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τις Επιτροπές Αγώνα στις σχολές να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις «για να εκφραστεί από τους σπουδαστές που προέρχονται από εργατικά λαϊκά στρώματα ότι»:

  • Δε συναινούν στην πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ.
  • Δεν υιοθετούν κανέναν «εθνικό» στόχο αφού ξέρουν ότι την κρίση θα την πληρώσουν οι ίδιοι και οικογένειές τους.
  • Παλεύουν για δωρεάν σπουδές, για στήριξη των εργαζόμενων σπουδαστών και των οικογενειών τους.
  • Παλεύουν για πτυχία με αξία, μοναδικά αποδεικτικά για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών.
  • Διεκδικούν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση με ενιαίο σκοπό την επιστημονική ειδίκευση και δημιουργία συστήματος Δημόσιων και Δωρεάν Επαγγελματικών Σχολών με στόχο την υψηλού επιπέδου επαγγελματική ειδίκευση. Στα πλαίσια να αποσαφηνιστεί άμεσα το αντικείμενο σπουδών των ΤΕΙ και ο ρόλος των αποφοίτων τους στην παραγωγή.
  • Απαιτούν την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση, κατάργηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των ΚΕΣ.
  • Λένε όχι στην αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση των ιδρυμάτων.
  • Προασπίζονται το άσυλο, που σήμερα είναι στο στόχαστρο.
  • Η ανάγκη για συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, με τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, κόντρα στο μαύρο μπλοκ του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ