Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Προωθούν την ενοικιαζόμενη απασχόληση

Τις προσπάθειες της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης να μειώσει τον αριθμό των τεχνικών, να αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις τους, προωθώντας την ενοικιαζόμενη εργασία, καταγγέλλει με ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Β. Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης της διευθύντριας προσωπικού στο σταθμό και σε συναντήσεις που έκανε με τους εργαζόμενους κυριαρχούσαν ερωτήσεις του τύπου «γιατί δεν έφυγες με την εθελούσια;», ενώ τους παρότρυνε ότι «για να έχεις δουλειά παραιτήσου και αγόρασε μια κάμερα, θα δουλεύεις μαζί μας και ταυτόχρονα θα μπορείς να μαγνητοσκοπείς γάμους και βαφτίσια». Παράλληλα, το ΔΣ της Ενωσης επισημαίνει ότι στο παράρτημα Θεσσαλονίκης υπάρχουν εικονολήπτες που εργάζονται με «μπλοκάκι», υποχρεώνονται να ασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ, ενώ απασχολούνται ως τεχνικοί άνθρωποι χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος στην ειδικότητά τους, το οποίο είναι παράνομο. Συγχρόνως, προωθείται η απασχόληση με ενοικιαζόμενα συνεργεία.

Το ΔΣ της ΕΤΙΤΒΕ καλεί το τμήμα εσόδων του ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και τον εισαγγελέα να παρέμβουν άμεσα με συχνούς ελέγχους στα τηλεοπτικά συνεργεία και τα συνεργεία ραδιοζεύξεων του ALPHA, ενώ προειδοποιεί τους υπεύθυνους του σταθμού ότι θα προβεί σε συγκεκριμένες καταγγελίες προς τις παραπάνω υπηρεσίες. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ