Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Αγωνιστικά στο Κιλελέρ, στις 28 Μάρτη!

Συνέντευξη Τύπου της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, χτες, στη Λάρισα

Ο αγωνιστικός γιορτασμός της 100ής επετείου της εξέγερσης του Κιλελέρ, θα γίνει, φέτος, την Κυριακή 28 Μάρτη, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Το γιορτασμό οργανώνει η ΠΑΣΥ, καλώντας να συμμετάσχουν όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες, αλλά και οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που συνειδητοποιούν την ανάγκη συγκρότησης ενός κοινού αγωνιστικού μετώπου το οποίο θα αγωνίζεται κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απηύθυναν εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες στη Λάρισα. Οπως τόνισε ο Β. Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, ο φετινός πανελλαδικός γιορτασμός των 100 χρόνων από την εξέγερση του Κιλελέρ πρέπει να σημάνει πανελλαδικό ξεσηκωμό. Είναι - υπογράμμισε - η συνέχεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που στήριξαν και στηρίζει η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Θα είναι απάντηση - συνέχισε - στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, τα οποία στρέφονται και κατά των μικρομεσαίων αγροτών.

Καλώντας ο Β. Μπούτας τους Αγροτικούς Συλλόγους, όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στον αγωνιστικό γιορτασμό, επισήμανε ότι η ΠΑΣΥ τη φετινή χρονιά της επετείου των 100 χρόνων του Κιλελέρ θα στηρίξει πολύμορφες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα. Θεωρούμε - είπε - ότι 100 χρόνια μετά τα μηνύματα της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Τότε - πρόσθεσε - οι παππούδες μας πάλεψαν για να πάρουν τη γη τους πίσω, που σήμερα έρχονται να μας πάρουν με την εφαρμογή των πολιτικών που ευνοούν το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Είναι ένας αγώνας επιβίωσης για τους μικρομεσαίους αγρότες, για να παραμείνουν και να καλλιεργούν τα χωράφια τους και δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και τους εργαζόμενους, τ' άλλα λαϊκά στρώματα.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι στο γιορτασμό καλούνται να συμμετάσχουν όχι μόνο οι μικρομεσαίοι αγρότες των 20 μπλόκων που ταυτίστηκαν με τα εννέα αιτήματα που πρόβαλε το μπλόκο της Νίκαιας, αλλά και αυτοί που συμμετείχαν στ' άλλα μπλόκα και, πλέον, έχουν καταλάβει ποιοι και γιατί παίζουν το ρόλο του στηρίγματος της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και του υπονομευτή της ενότητας και της αποτελεσματικότητας των αγροτικών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ