Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Μουσικά «ταξίδια»

Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή
Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή
Ενας αυθεντικός παραδοσιακός μουσικός, ο Μιχάλης Ζωγραφίδης, από την Ολυμπο της Καρπάθου, παρουσιάζει σήμερα, για δεύτερη μέρα στην «Αλλη Οχθη» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος, 2109270628), συρματικούς σκοπούς και παραλογές, Πάνω και Κάτω Χορό, μαντινάδες και το έθιμο της κούπας. Μια σύναξη με λυροτσάμπουνα και λαούτα και μια φωνή που αγκαλιάζει το Αιγαίο. Αύριο, στον ίδιο χώρο, η Ειρήνη Δασκαλάκη ερμηνεύει μικρασιάτικα, σεφαραδίτικα, ρεμπέτικα, γκρεκάνικα, φάδος, γαλλικά τραγούδια της αγάπης και δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι. Τη Δευτέρα, ανήμερα στη Μέρα της Γυναίκας, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» παρουσιάζει ηπειρώτικα τραγούδια, σε μια βραδιά - αποχαιρετισμό σε μια εμβληματική μορφή συνυφασμένη με το ηπειρώτικο μοιρολόι, την Φρόσω Χαρίση από τον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Εναρξη: 10 μ.μ.

  • «Ολιγόχορδα», τιτλοφορείται το πρόγραμμα που παρουσιάζουν σήμερα (10.30 μ.μ.) οι Γιάννης Κολοβός (κοντραμπάσο) και Βασίλης Κασούρας (ούτι), στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18 , Ιλίσια, 210 7710611), με συνθέσεις Ρωμιών συνθετών της Κωνσταντινούπολης (17ου - αρχές 20ού αιώνα). Τη Δευτέρα (10 μ.μ.), στον ίδιο χώρο, ο τραγουδιστής - τραγουδοποιός Φίλιππος Πλακιάς, μαζί με τους καλεσμένους του Παντελή Θαλασσινό, Διονύση Τσακνή, Γεράσιμο Ανδρεάτο και Πελαγία Μουρούζη, τραγουδούν ελληνικές δημιουργίες, που γράφτηκαν για τη γυναίκα.
  • Αύριο, ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής ξεκινά τις κυριακάτικες συναυλίες του στο «Cabaret Voltaire» (Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο, 210 - 5227046), με ερμηνευτές τους Κορίνα Λεγάκη, Κωνσταντίνο Νάρι και Γιώργο Γιαννακάκο.
  • Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή παρουσιάζουν τραγούδια του κόσμου, τη Δευτέρα, στο θέατρο «Αλίκη» και την Τρίτη, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (φουαγιέ).
  • «Εκ γυναικός», τιτλοφορείται η μουσική παράσταση των Σπύρου Κουρκουνάκη και Γιάννη Σάμπα, τη Δευτέρα (9.30 μ.μ.), στον «Ιανό» (Σταδίου 24, 2103217810), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τραγουδούν: Μαρία Κανελλοπούλου, Θέλμα Καραγιάννη, Εύη Σγόντζου και Κώστας Μάντζιος.
  • Η Γιούλη Τσίρου παρουσιάζει μια επιλογή από τραγούδια του μουσικού θεάτρου, Καμπαρέ - Μιούζικαλ, τη Δευτέρα (10 μ.μ.), στο «Black Duck» (Χρήστου Λαδά 9Α, 210 3234760), σε μια παράσταση για φωνή και πιάνο, σε έξι γλώσσες (Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Ελληνικά). Στο πιάνο, τη συνοδεύει ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ