Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Χωρίς στήριξη το βιβλίο

Την «επανενεργοποίηση», όπως τη χαρακτηρίζει, του «ειδικού προγράμματος ενθάρρυνσης ελληνικών και ξένων εκδοτικών οίκων για την πραγματοποίηση μεταφράσεων έργων σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας σε ξένες γλώσσες», ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το πρόγραμμα «αποσκοπεί στο να ενισχύσει την εξωστρέφεια του ελληνικού βιβλίου»...Η αξιολόγηση των σχετικών αιτημάτων των εκδοτών θα γίνεται δύο φορές το χρόνο, από την Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης.

Φυσικά πέρα από την «εξωστρέφεια», που μάλλον θα κατευθύνει κονδύλια προς ισχυρούς εκδότες, αυτό που χρειάζεται είναι στήριξη και διάδοση του ποιοτικού ελληνικού βιβλίου. Επίσης πρέπει να λυθούν προβλήματα όπως οι συμβάσεις των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), οι οποίοι παραμένουν ξεκρέμαστοι από την αρχή του χρόνου. Μέχρι πολύ πρόσφατα μάλιστα ήταν απλήρωτοι επί δύο μήνες και κανείς δεν τους διαβεβαιώνει για την κανονική καταβολή των μισθών στη συνέχεια. Ακόμη κι αν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους για ακόμη ένα χρόνο, όπως ακούγεται, είναι φανερό πως ουσιαστικά... θα «ανανωθεί» το πρόβλημα της εργασιακής ομηρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ