Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Θα πληρώσει ακριβά η αγροτιά

Το κόστος παραγωγής θα εκτιναχθεί στα ύψη και το αγροτικό εισόδημα θα μειωθεί ακόμα περισσότερο

Eurokinissi

Πολύ ακριβά θα πληρώσει η αγροτιά τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το πλήγμα θα είναι μεγάλο όσον αφορά την καλλιέργεια και παραγωγή των αγροτικών προϊόντων, αλλά και στην καθημερινότητα των αγροτικών νοικοκυριών.

Η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, η αύξηση του φόρου στα καύσιμα που σημαίνει 8 λεπτά πάνω στη βενζίνη και τρία λεπτά πάνω στο πετρέλαιο, καθώς και η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα αυξήσουν ακόμα πιο πολύ το ήδη αυξημένο κόστος παραγωγής. Αυτό σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα εξαιτίας των αποφάσεων της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος. Παράλληλα οι συνθήκες που διαμορφώνει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να μειωθεί ακόμα πιο πολύ η τιμή παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα, αφού οι εμποροβιομήχανοι θα εκβιάζουν και θα κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτα επικαλούμενοι την κρίση και τη μείωση της ζήτησης. Κι αυτό που θα συμβεί είναι να αυξηθεί ακόμα πιο πολύ η κερδοσκοπία των εμποροβιομηχάνων σε βάρος και των αγροτών και των καταναλωτών.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης απέναντι στην αγροτιά δεν έχει προηγούμενο. Ο ΦΠΑ και ο ειδικός φόρος καυσίμων αυξάνονται, ενώ η αγωνιζόμενη αγροτιά ζητά την κατάργησή τους. Η σύνταξη πείνας του ΟΓΑ παγώνει και η κυβέρνηση χωρίς ντροπή κοροϊδεύει κατάμουτρα τους συνταξιούχους του ΟΓΑ επικαλούμενη τα 30 ευρώ αύξηση που δόθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη. Δηλαδή το ένα ευρώ την ημέρα... Η αύξηση των 20 ευρώ το μήνα από τις αρχές του καλοκαιριού του 2010 που είχε επίσης υποσχεθεί η κυβέρνηση πήγε περίπατο. Και οι προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για 550 το άτομο και 950 ευρώ σύνταξη ΟΓΑ το ζευγάρι αγροτών αποτελεί πλέον όνειρο θερινής νυκτός.

Η πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης αυξάνουν και το κόστος παραγωγής και το κόστος ζωής για τα αγροτικά νοικοκυριά και οδηγούν με γοργότερους ρυθμούς τη μικρομεσαία αγροτιά στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα.

Η αγροτιά δεν έχει άλλη επιλογή από την ένταση του αγώνα μέσα από της γραμμές της ΠΑΣΥ και να συμμετάσχει μαζικά στα αγωνιστικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Η λύση βρίσκεται στον κοινό αγώνα, στο κοινό μέτωπο της αγροτιάς, των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολουμένων. Μόνο το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας μπορεί να παρεμποδίσει τα ακόμη χειρότερα μέτρα που επιβάλουν κυβέρνηση, ΕΕ, αστικά κόμματα. Καμία ανοχή, καμία συναίνεση στο στόχο της ΕΕ και των κυβερνήσεων, για τη συγκέντρωση της γης και παραγωγής στους μεγαλοαγρότες και την καταστροφή των φτωχών αγροτών. Καμία ανοχή για να έχουν προνόμια και κέρδη οι εμποροβιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές και να φτωχαίνουν η αγροτιά, η εργατιά, οι αυτοαποσχολούμενοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεβάζουν ρυθμούς οι μικρομεσαίοι αγρότες σε όλη τη χώρα (2016-01-16 00:00:00.0)
Τα αιτήματα αγροτών - κτηνοτρόφων (2013-12-15 00:00:00.0)
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους (2011-03-03 00:00:00.0)
Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις (2011-01-25 00:00:00.0)
Τεκμηριωμένη κριτική για το σύνολο των προβλημάτων (2005-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ