Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
η νεολαία μπροστά στην απεργια
Είναι ώρα μάχης! Τα μέλη της ΚΝΕ στην πρώτη γραμμή

Οι φοιτητές - σπουδαστές να απομονώσουν το μαύρο μέτωπο της υποταγής

Μεγάλα λαϊκά ποτάμια πλημμύρισαν ολόκληρη τη χώρα αμέσως μετά την ανακοίνωση των άγριων αντιλαϊκών μέτρων. Αμεση ήταν η αντίδραση και των δυνάμεων του ΚΚΕ και του ΜΑΣ. Από το πρώτο δευτερόλεπτο «οργώθηκαν» οι σχολές και τα αμφιθέατρα, έγινε προσπάθεια να γίνουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις παρακάμπτοντας «γραφειοκρατίες» και τυπολατρίες.

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία απάντησαν με μπαράζ κινητοποιήσεων, με χαρακτηριστική την απεργιακή μάχη την Παρασκευή 5/3, όπου οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και η συμμετοχή φοιτητών - σπουδαστών στα μπλοκ του ΜΑΣ ήταν μεγαλειώδης.

Η προσπάθεια αυτή βρήκε τη λυσσασμένη αντίδραση του μαύρου μπλοκ των δυνάμεων που συναινούν στην αντιλαϊκή πολιτική, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ, αλλά και των άξιων συμμάχων και κλακαδόρων των εργατοπατέρων ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ-ΕΑΑΚ.

Δε μας κοροϊδεύουν άλλο! Να χάσουν τον ύπνο τους τα φερέφωνα του μαύρου μετώπου στις σχολές

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να πείσουν πως τα μέτρα είναι σκληρά αλλά... αναγκαία, τρομοκρατούσαν για την «αντοχή της οικονομίας», τον «κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας», τον «πατριωτισμό των Ελλήνων» που πρέπει να σκύψουν κι άλλο το κεφάλι, τα άδεια ταμεία, τα ελλείμματα, την επιτήρηση της ΕΕ, την ανάγκη για «εθνική ομοψυχία και συναίνεση». Τα στελέχη τους γυρνούσαν με κατεβασμένο το κεφάλι στις σχολές, πολλοί φοιτητές από αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, βγάζουν συμπεράσματα. Παίρνουν θέση στην πάλη, απεγκλωβίζονται και αυτοί και οι οικογένειές τους.

Το ΠΑΣΟΚ όμως μυρίστηκε τη δουλειά. Εκανε μία από τις γνωστές του κωλοτούμπες, καλλιεργεί ότι τάχα υπάρχει το «καλό και κακό ΠΑΣΟΚ» και ότι η ΠΑΣΠ, ως η φοιτητική παράταξη που εμπνέεται από τα ιδανικά του Αντρέα, θα ορθώσει το μπόι της για να μην περάσουν ...κάποια από τα μέτρα της κυβέρνησης που υπηρετούν την πολιτική των τραπεζών (λες και τα υπόλοιπα υπηρετούν το λαό!!!). Αβαντάρει την «κακόμοιρη» κυβέρνηση καλώντας την να μην υποκύψει στους ...εκβιασμούς της ΕΕ (!!!), κρύβοντας πως αυτά τα μέτρα τα είχαν υπογράψει, συμφωνήσει, στηρίξει και εξειδικεύσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην ΕΕ.

Καλεί σε ξεσηκωμό (sic) και παρουσιάζει ως λύση το γνωστό επιχείρημα ότι «η Ελλάδα κατάντησε το πειραματόζωο των αγορών λόγω της ΝΔ και πως τα προβλήματά της θα λυθούν μόνο με αύξηση των δημόσιων επενδύσεων, τη φορολόγηση των εχόντων και την αύξηση των εξαγωγών». Τα λένε την ώρα που ξέρουν πολύ καλά πως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ στη Βουλή που μεταξύ άλλων ζητούσε να πάει στο 45% η φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο, όταν γνωρίζουν πως έχουν ξεκληρίσει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες μέσω της ΚΑΠ, έχουν παραχωρήσει όλα τα φιλέτα γης για τον αγροτουρισμό και τις πράσινες μπίζνες των γιάπηδων, όταν οι διακοπές έχουν γίνει πανάκριβη πολυτέλεια για τους περισσότερους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

Τα λένε όταν γνωρίζουν πως το πρόβλημα δεν είναι ορισμένα «λαμόγια», αλλά συνολικά το σύστημα που υπηρετούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια και αυτοί και η κυβέρνησή τους.

Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες

Από τη μέρα της αναγγελίας των αντιλαϊκών μέτρων ανέλαβε πιο εντατική δουλειά και ο άλλος εταίρος-ΣΥΝεταίρος της κυβέρνησης, ο γνωστός «ενωτικός» καρνάβαλος με τις 100 διαφορετικές γραμμές, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ-ΕΑΑΚ και Σία... Σαμποτάρισαν Γενικές Συνελεύσεις, αλλού τις έβγαζαν παράνομες λες και είναι ο Αρειος Πάγος και ο Σανιδάς, αλλού τσακώνονταν μεταξύ τους, αλλού έλεγαν για τα προγράμματα σπουδών, αλλού για τα ΚΕΣ, αλλού για την εξεταστική, αλλού χώριζαν τις «καρέκλες» στη Σύγκλητο μαζί με ΔΑΠ-ΠΑΣΠ. Τη μέρα της απεργίας έστησαν τις - γυμνές από εργάτες - συγκεντρώσεις των εργατοπατέρων, ενώ η πλειοψηφία των σχημάτων τους έκανε κανονικά τα εργαστήρια, τα μαθήματα και τα μεταπτυχιακά τους και διαδήλωσε μόνο ...κατά τις απογευματινές ώρες κάτω από τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ που «εν μια νυκτί» βαφτίστηκαν «Πρωτοβάθμια Σωματεία!!!».

Αυτή τη βδομάδα όμως όλες αυτές οι φιλοΠΑΣΟΚικές δυνάμεις πήραν γραμμή από τα γνωστά συγκροτήματα και τα κόμματά τους. Αλληλοστηρίζονται μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει ο ένας το πλαίσιο του άλλου. Αρχισαν πάλι και μιλάνε για τα γνωστά «πανεκπαιδευτικά μέτωπα» που ένα χρόνο είχαμε να ακούσουμε. Δεν τολμάνε πλέον να αναφέρουν την ΠΟΣΔΕΠ αφού τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκεί είναι στυλοβάτες της αντιλαϊκής πολιτικής, της κατάργησης του ασύλου, κλπ. Τους έμεινε μόνο η ΟΛΜΕ, όπου, να θυμίσουμε, δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που την Παρασκευή διάλεξαν το δρόμο της απεργοσπασίας, έριχναν αποβολές και περνούσαν στο ποινολόγιο μαθητές που ήθελαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, προπηλάκιζαν και έβριζαν τις απεργιακές φρουρές έξω από τα σχολεία.

Αρχίζουν κάτι να ψελλίζουν για τους ξεπουλημένους των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά πέντε σειρές πιο κάτω στα πλαίσιά τους καλούν σε κοινή πορεία μαζί τους!!! Κοροϊδεύουν και διασπούν αφού ακόμα και τώρα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ενισχυθεί η συντεχνία κάνοντας ολόκληρες αναλύσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών που χάνονται, κλπ. Την ίδια ώρα κάνουν αλλεπάλληλα καλέσματα «ενότητας» μαζί με εμετικό αντικομμουνισμό δικαιώνοντας το βασικό χαρακτηριστικό του οπορτουνισμού: Να κάνει και να λέει ό,τι θέλει, όποτε θέλει, όπου θέλει με μόνο στόχο να λειτουργεί ως το αμορτισέρ στη λαϊκή αγανάκτηση.

Η γνωστή αντικομμουνιστική ομάδα της ΚΟΕ βέβαια πάει τις αναλύσεις της ακόμα πιο μπροστά αφού κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν προσπάθησε να δανειστεί απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να σωθεί η ελληνική οικονομία που απειλείται από τα ξένα συμφέροντα και τους κερδοσκόπους. Σε λίγο το μόνο που μένει είναι να μας πούνε να συγκροτήσουμε εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο για την υπεράσπιση της πατρίδας που χρεοκοπεί!!!

Τώρα να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης

Σε κάθε σχολή το ΜΑΣ καλεί σε πανστρατιά, κάνουμε τα πάντα για να είναι πετυχημένη η αυριανή απεργία. Με συσκέψεις, ατομική συζήτηση, με όλους τους τρόπους, η κάθε σχολή να γίνει ταμπούρι συζήτησης και πάλης. Συνεχίζουμε με το ΜΑΣ, τη μαζικοποίηση των επιτροπών αγώνα, τη δημιουργία νέων, οργανώνουμε άμεσα την πάλη. Ενισχύουμε την πολιτική ζύμωση, συζητάμε με κόσμο που πλήττεται, ειδικά με λαϊκά παιδιά του ΠΑΣΟΚ, για την ανάγκη της συστράτευσης με το ΚΚΕ και το ΜΑΣ. Αυξάνουμε τη διακίνηση και την αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη» και του «Οδηγητή». Οξύνουμε τη διαπάλη, συζητάμε για τη στρατηγική μας. Εχουμε πόλεμο και τα μέλη της ΚΝΕ πρέπει να είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή, όπως πάντα άλλωστε.


Γιώργος ΣΙΔΕΡΗΣ
Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φοιτητικοί Σύλλογοι που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ (2015-05-03 00:00:00.0)
Ολοι στο δρόμο με το ΠΑΜΕ! (2011-01-25 00:00:00.0)
Εκφυλισμός για να μπουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης (2010-12-11 00:00:00.0)
Η ελπίδα στην ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου (2010-05-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-05-04 00:00:00.0)
ΣΥΝπορευόμενοι (2008-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ