Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
η νεολαία μπροστά στην απεργια
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες στις Σχολές

Οι Επιτροπές Αγώνα αναπτύσσουν δράση για τη μαζική συμμετοχή των φοιτητών και των σπουδαστών στην αυριανή απεργία

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με προτάσεις στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, με συνεδριάσεις των Επιτροπών Αγώνα, με εξορμήσεις και εκδηλώσεις καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να συμμετάσχουν, μαζικά, στην αυριανή απεργία με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, μετά από πρόταση του ΜΑΣ, αύριο θα είναι κλειστές οι παρακάτω σχολές: ΣΓΤΚΣ, Γεωλογικό, Νηπιαγωγοί, ΣΕΜΦΕ στην Αθήνα, Φυτικής Παραγωγής και Ιχθυολογίας στο Βόλο, ΠΤΕΤ στα Γιάννενα.

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ αυτές τις μέρες συνεδριάζουν και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, για να σπάσει κάθε αυταπάτη για την κυβέρνηση, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και τους εκπροσώπους του στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Σήμερα, η Επιτροπή Αγώνα της ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ διοργανώνει εκδήλωση για την ενημέρωση των φοιτητών για τα μέτρα της κυβέρνησης, στην οποία θα προβληθεί και βίντεο για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μετά την εκδήλωση η Επιτροπή Αγώνα θα κάνει εξόρμηση στις καφετέριες δίπλα στη σχολή.

Επίσης, οργανώνονται εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους όπου δουλεύουν φοιτητές και σπουδαστές, ώστε να συζητηθούν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και να απευθυνθεί κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία. Για παράδειγμα, θα οργανωθούν εξορμήσεις στον ΟΤΕ, σε συνεργασία με το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Αξίζει να σημειωθεί και μια πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών και των σπουδαστών και της σύνδεσής της με το ταξικό εργατικό κίνημα. Η Επιτροπή Αγώνα στις νέες Εστίες του Πανεπιστημίου Αθήνας, την Παρασκευή, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας για την απόλυση δύο εργαζομένων από εργολάβο. Η παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, όπου υπάγονται οι εστίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ