Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δυναμική παρέμβαση σε χώρους δουλειάς

Παρέμβαση στο ιδιωτικό σχολείο «Παιδαγωγική» στον Πειραιά πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Αιτία της παρέμβασης ήταν η καταγγελία που δέχτηκε το ΠΑΜΕ από εργαζόμενη στο σχολείο ότι δέχεται πιέσεις και απειλές πως αν απεργήσει δε θα της ανανεώσουν τη σύμβαση του χρόνου.

Ο ιδιοκτήτης δεν επέτρεψε στους συνδικαλιστές να ενημερώσουν τους εργαζόμενους στο διάλειμμα, με το πρόσχημα πως η ενημέρωση μπορεί να γίνει μετά το τέλος των μαθημάτων, σε παράταση δηλαδή του χρόνου δουλειάς. Επιπλέον, αρνούμενος ότι έχουν υπάρξει πιέσεις και απειλές, προέτρεψε τους εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ να μιλήσουν με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ (ΠΑΣΚΕ) για να βεβαιωθούν ότι όλα είναι καλά στο σχολείο. Αποδεικνύεται έτσι η αγαστή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην κυβερνητική συνδικαλιστική πλειοψηφία της ομοσπονδίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με την εργοδοσία.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έκαναν σαφές από την πλευρά τους πως οι ταξικές δυνάμεις δε θα ανεχτούν καμία απειλή σε βάρος εργαζόμενου προκειμένου να μην απεργήσει και, πολύ περισσότερο βέβαια, καμία απόλυση και πως θα είναι έμπρακτα στο πλευρό των εργαζόμενων εκπαιδευτικών.

Οι συνδικαλιστές συνέχισαν τις περιοδείες και σε άλλα σχολεία του Πειραιά και ανάλογο περιστατικό, όπου ο εργοδότης δεν επέτρεψε στους συνδικαλιστές να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, υπήρξε στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Πετράκης». Και σε αυτήν την περίπτωση, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ έκαναν σαφές πως θα είναι με κάθε τρόπο στο πλευρό των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ