Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η ΚΝΕ ΣΤΟ «ΣΥΡΜΟ»
Για τις σπουδαιότερες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Πώς δενότανε τ' ατσάλι» θα γίνει την Κυριακή και θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

«Το ατσάλι δένεται στη δυνατή φωτιά και το μεγάλο ψύχος. Ετσι ατσαλώθηκε και η δικιά μας γενιά και έμαθε να μην παραδίνεται» (Νικολάι Οστρόφσκι)

Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης του έργου του Ν. Οστρόφσκι «Πώς δενότανε τ' ατσάλι», κάνει η ΚΝΕ στο «Συρμό», την Κυριακή 14 Φλεβάρη, όπου θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ και θα περιλαμβάνει ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο, καθώς και σοβιετικά κινούμενα σχέδια της δεκαετίας '20 - '30.

Οι απλοί άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου, που δεν είχαν τίποτα να χάσουν πέρα από τις αλυσίδες τους, ήταν αυτοί που άλλαξαν την όψη του κόσμου και άνοιξαν το δρόμο για το φωτεινό μέλλον όλης της ανθρωπότητας. Αυτή την πορεία, την προσπάθεια οικοδόμησης του σοσιαλισμού από τους εργάτες και αγρότες με καθοδηγητή το Κομμουνιστικό Κόμμα περιγράφει το βιβλίο «Πώς δενότανε τ' ατσάλι».

Το βιβλίο με ιδιαίτερη λογοτεχνική αξία αποδίδει το επαναστατικό πάθος για την αλλαγή της κοινωνίας, τη συντριβή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και την οικοδόμηση του κομμουνισμού. Μ' αυτή την έννοια, στις σελίδες του ο αναγνώστης ανατρέχει στις σπουδαιότερες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων της ΚΝΕ στο «Συρμό» αυτές τις μέρες, περιλαμβάνει:

Αύριο Παρασκευή 12/3: Πάρτι των Οργανώσεων ΑΣΟΕΕ, ΝΟΠΕ, ΠΤΕ, ΠΑΠΕΙ, ΠΑΝΤΕΙΟΥ της Σπουδάζουσας Αθήνας. Ωρα έναρξης 10.30 μ.μ.

Σάββατο 13/3: Παράσταση θεάτρου «Πάλη Νέγρου με σκύλους» του Bernard Marie Koltes, από την ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα «Δρυός τόποι» της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ωρα 9 μ.μ.

Δευτέρα 15/3: Προβολή του β' μέρους της ταινίας «1900». Ωρα 9.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ